“Έφυγε” ο Σπύρος Βαρυπάτης

Ένας άοκνος “εργάτης” του ελληνικού μπάσκετ, ένας ακέραιος, δίκαιος, ένας άνθρωπος που έπαιρνε πνοή από το αγαπημένο μας άθλημα, ένας εμβληματικός παράγοντας, από τους παλιούς, τους αυθεντικούς και παράλληλα εξόχως ρομαντικούς δεν είναι πια ανάμεσά μας. Η είδηση του θανάτου του Σπύρου Βαρυπάτη αποτέλεσε -το δίχως άλλο- ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ, μια ακόμη ηχηρή απώλεια.

Συλλυπητήρια από την ΕΣΚΑ

“Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, Γιάννης Αλεξόπουλος, τα μέλη του ΔΣ και όλο το προσωπικό της Ενωσης, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Ο Σπύρος Βαρυπάτης, ιστορικό στέλεχος της αγαπημένης του ομάδας, του Παπάγου, υπηρέτησε σαν πιστός «στρατηγός», θα έλεγε κανείς, το ελληνικό μπάσκετ, από πολλά πόστα, ενώ είχε κατά καιρούς κι ενεργό ρόλο στα κοινά της Ενωσης, με σημαντική πορεία και έργο αξιοσημείωτο. Από όποιον ρόλο και αν κατείχε. Και το κενό του φυσικά, δυσαναπλήρωτο. Ηθελε να βλέπει τα νέα ταλέντα να προοδεύουν και μαζί όλο το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ να κάνει συνεχώς βήματα μπροστά.

Καλή δύναμη, κουράγιο, στην αγαπημένη του σύζυγο Μίνα, στα δυο του παιδιά Αλεξάνδρα και Γιάννη καθώς και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ώστε να συνεχίσουν να πορεύονται με ζωντανή την μνήμη του και να τον θυμούνται για πάντα.

Σπύρο, καλό ταξίδι, σίγουρα εκεί ψηλά, η μπασκετοπαρέα στο «σαλούν» του παραδείσου που έχει μαζευτεί, έχοντας φύγει μακριά μας, θα έχει πολλά να αναλύει για το άθλημα που σημάδεψε γενιές και γενιές”.

“Αντίο” από τον Παπάγου

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ ανακοινώνει με μεγάλη οδύνη το θάνατο του ιστορικού στελέχους του συλλόγου και του ελληνικού αθλητισμού, Σπύρου Βαρυπατη. Ο θανων υπηρέτησε τον Α.Σ. Παπαγου για πάνω από πενήντα χρόνια με ανιδιοτέλεια, περνώντας από όλες τις θέσεις και ζώντας ως ενεργός παράγοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες της ομαδας σε όλα τα τμήματα. Ο Σπύρος Βαρυπατης με την ακούραστη παρουσία στα γήπεδα και το μειλίχιο χαρακτήρα του, κέρδισε την αγαπη και τη συμπάθεια εκατοντάδων αθλητών όλων των ηλικιών. Οι αστείρευτες γνώσεις του τον ανέδειξαν μεταξύ των κορυφαίων παραγόντων που υπηρέτησαν τον ελληνικό αθλητισμό. Η απώλεια του αγαπημένου μας Σπύρου για την οικογένεια του ΑΣ Παπαγου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και ταυτόχρονα παρακαταθήκη ώστε να συνεχίσουμε το έργο που αυτός ξεκίνησε εδώ και δεκαετίες. Το Δ.Σ., τα μέλη και οι αθλητές του συλλόγου μας, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Μινα, στα δυο του παιδιά Αλεξάνδρα και Γιάννη καθώς και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

“Αντίο” από τον Χολαργό

Tο ΔΣ της ΑΕ XOΛAPΓOY εκφράζει στην αθλητική οικογένεια του AΣ ΠAΠAΓOY αλλά και στην οικογένεια του ιδίου, τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την απώλεια του Σπύρου Βαρυπάτη. Υπήρξε σπουδαίος παράγοντας του αθλητισμού, με ήθος, ένας πραγματικός εργάτης του ελληνικού μπάσκετ.