Ίδιος κορμός με κάποιες προσθήκες… παλιών!

Το αγωνιστικό προφίλ που θα έχει η εθνική ομάδα στους αγώνες της στη Βενεζουέλα στο Προολυμπιακό τουρνουά δεν θα διαφέρει και πολύ με αυτό που έχουμε συνηθίσει στους τελευταίους αγώνες που έδωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο κορμός θα είναι ίδιος, αλλά θα υπάρξουν κάποιες προσθήκες παικτών που ουσιαστικά θα γυρίσουν και πάλι στην εθνική, όπως αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Ζούρος, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ήχοι της αλάνας» στο Giga fm.

Αναφερόμενος στο ρόστερ της εθνικής στο Προολυμπιακό ο Ζούρος επεσήμανε ότι “… δεν θα είναι εύκολη η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θα υπάρχουν 12 ομάδες δυνατές για 3 εισιτήρια. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι οι λίγες μέρες ξεκούρασης που θα έχουν οι παίκτες από τις υποχρεώσεις με την ομάδα τους μέχρι να γίνουν τα πρώτα επίσημα ματς στην Βενεζουέλα!

Παράλληλα υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα προσαρμογής για κάποιους παίκτες που θα γυρίσουν πάλι στην εθνική και θα πρέπει να βρουν την χημεία με τους υπόλοιπους. Ο κορμός θα είναι αυτός του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας συν κάποιες προσθήκες”!

Πέραν πάντως του “κορμού” της εθνικής, ο Ηλίας Ζούρος αναφέρθηκε και στις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Προολυμπιακό και στη δυναμική της Ισπανίας και της Ρωσίας, ενώ σε ερώτηση για το τι μπορεί να κερδίσει ένας Έλληνας προπονητής δουλεύοντας σε κάποια ξένη τόνισε: “Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Κάθε χώρα είναι διαφορετική. Οι Έλληνες προπονητές έχουν την ποιότητα αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό που ζητάει ο κάθε λαός για να αποδώσουν τα μέγιστα.

Η αξία αναγνωρίζεται στο εξωτερικό γιατί σέβονται την δουλειά και δεν κοιτάνε μόνο το αποτέλεσμα! Στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή. Πάντως και εδώ υπάρχει το φωτεινό παράδειγμα του Παναθηναϊκού που έχει το ίδιο τιμ πολλά χρόνια και είναι λογικό να πρωταγωνιστεί και να κατακτά τρόπαια”.