Αγγέλου: «Κυψέλη ανταλλαγής απόψεων»

Η έμφαση στη λεπτομέρεια και η φρέσκες ιδέες σε βασικά θέματα του μπάσκετ ήταν αυτά που χαρακτήρισαν τις δύο ομιλίες του Βαγγέλη Αγγέλου στο Διεθνές Σεμινάριο “Αθήνα 2013”. Τα θέματα που ανέλυσε ο Χαλκιδαίος τεχνικός κέρδισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων που γέμισαν ουκ ολίγες σελίδες με σημειώσεις. Ο τεχνικός του Άρη μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την δεύτερη εμπειρία του ως ομιλητής σε Διεθνές Σεμινάριο αλλά και για τα θέματα που ανέλυσε.

Αναλυτικά:
Για την εμπειρία του Διεθνούς Σεμιναρίου:
“Η εμπειρία είναι πάντα πολύ καλή. Τα Σεμινάρια είναι ποιοτικά κι η ανταλλαγή ιδεών και η κατάθεση απόψεων είναι πάντα σημαντική για το επάγγελμα μας. Ο Σύνδεσμος σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς συνεχίζει να φροντίζει ώστε να υπάρχει μία κυψέλη ανταλλαγής απόψεων”.

Για τους ομιλητές του Σεμιναρίου:
“Αναφορικά με τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήταν πολύ σημαντικό να ακούσουμε όλοι τον τρόπο προετοιμασίας ενός εκπληκτικού παιχνιδιού όπως αυτό με την ΤΣΣΚΑ. Ελάχιστες φορές σου δίνεται η ευκαιρία να ακούσεις από τον πρωταθλητή Ευρώπης όλη τη διαδρομή από το scouting report μέχρι την σκέψη του προπονητή.

Όσον αφορά τον Λούκα Μπάνκι είναι ένας εκπληκτικός προπονητής που τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση. Είχα την τύχη δύο χρονιές να παρακολουθήσω το σταφ όπου προΐστατο και έχω προσωπική άποψη για την δουλειά του. Φέτος η πορεία του με ένα χαμηλό μπάτζετ σε ένα σύνολο 73-75 παιχνιδιών να βγει πρωταθλητής και να χάσει στις λεπτομέρειες την πρόκριση στο “TOP 8″ της Ευρωλίγκα αποδεικνύει την αξία του.
Ο κόουτς Βανς Ουόλμπεργκ είναι γνωστός για την Dribble drive επίθεση. Έδωσε πάρα πολλές ιδέες και όλοι μάθαμε κάτι καινούριο”.

Για το θέμα που ανέλυσε με μεγάλη λεπτομέρεια και αφορούσε την πάσα:
“Στις δύο ομιλίες αυτό που ήθελα να περάσω με τους συνεργάτες μου ήταν το θέμα της θέσης, της ισορροπίας και με μεγαλύτερη έμφαση στην πάσα. Η πάσα είναι ένα συστατικό που ενώνει ανθρώπους, κάνει τους παίκτες συμπαίκτες, ενώνει δύο κινήσεις και ταυτόχρονα αυξάνει τη σημασία των τριγώνων. Ξεκινήσαμε από κάποιες ιδέες, τις οποίες έχω πάρει μέσα στα χρόνια και τις έχω φιλτράρει με έναν δικό μου τρόπο κι ελπίζω να φάνηκαν χρήσιμες”.