Αγγ. Παπανικολάου: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί παραμένει κλειστός ο ερασιτεχνικός αθλητισμός»…

Η επιστροφή στην…κανονικότητα για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Όμως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει ξεχασμένος από εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις και αθλητές και αθλήτριες βλέπουν τα όνειρά τους να «σβήνουν» κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Κι αυτό είναι το σημείο που στέκεται ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ Άγγελος Παπανικολάου στις δηλώσεις του, με τις οποίες ρωτά την Πολιτεία «γιατί παραμένει κλειστός ο ερασιτεχνικός αθλητισμός» και καλεί την Πολιτεία και τη ΓΓΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς αυτές είναι εκείνες που έχουν τον τελευταίο λόγο.

Αναλυτικά η δήλωση του Άγγελου Παπανικολάου αναφέρει:

«Δεδομένης της επιστροφής στην κανονικότητα και των πρόσφατων ανακοινώσεων του σταδιακού ανοίγματος τόσο της εκπαίδευσης όσο και της αγοράς, δεν αντιλαμβανόμαστε το λόγο για τον οποίο ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός παραμένει σχεδόν επτά μήνες ερμητικά κλειστός. Πολλώ δε μάλλον, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί εξαιρείται από τις ανακοινώσεις.
Γνωρίζοντας τις επικρατούσες συνθήκες και αντιλαμβανόμενοι πλήρως το ιερό χρέος και καθήκον ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, ιδιαίτερα των ηλικιακών κατηγοριών που οδηγούν στην πριμοδότηση των αθλητών, έχουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:
• Ζητούμε από την Πολιτεία και την Γ.Γ.Α. να προβεί στην άμεση ανακοίνωση για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων ανά τη χώρα. Πρωταθλήματα που διοργανώνονται, είτε από την Ομοσπονδία, είτε από τις Ενώσεις αυτής.
• Υπερασπιζόμαστε με σθένος το δικαίωμα κάθε νεαρού αθλητή στο όνειρο και εν προκειμένω, την μη απώλεια της πριμοδότησης για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Επισημαίνω με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο ότι, εφόσον εκλεγώ στην Προεδρία της Ε.Ο.Κ. θα διεξαχθούν απρόσκοπτα και θα ολοκληρωθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα Μπάσκετ.
Όπως, άλλωστε, διεξήχθησαν και το περασμένο καλοκαίρι με άκρως ομαλό τρόπο. Ειδικότερα τη δεδομένη χρονική στιγμή κατά την οποία χρησιμοποιούνται τα self test και έχει δημιουργηθεί ένα αυστηρό πρωτόκολλο.
Αντί επιλόγου θα ήθελα να σας αναφέρω ότι υπό την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του Ε.Ο.Δ.Υ. έχω προβεί εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν ομαλά τα πρωταθλήματα Μπάσκετ. Πλέον, τον τελικό λόγο έχουν η Πολιτεία και η Γ.Γ.Α.».