Αγγ. Παπανικολάου: «Να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος των αθλητικών σωματείων»

Η απόφαση της ΓΓΑ ν’ ανοίξει και πάλι την πλατφόρμα για την ένταξη των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο χαρακτηρίζεται ως θετική κίνηση. Θα πρέπει πάντως όπως επισημαίνει ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ Άγγελος Παπανικολάου «… να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος των αθλητικών σωματείων […] με αποκλειστικό στόχο να μετέχουν στις εκλογές της ΕΟΚ».

Αναλυτικά η δήλωση του Άγγελου Παπανικολάου αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) να ανοίξει και πάλι τη διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα με τίτλο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση», προκειμένου να ενταχθούν αθλητικοί σύλλογοι που δεν πρόλαβαν να το πράξουν λόγω, πρωτίστως, των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία.
Αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο δικό μας όσο και των πολυάριθμων σωματείων ανά τη χώρα, τα οποία τηρούν πλήρως τις προϋποθέσεις όχι, μόνο να λάβουν την επιχορήγηση της Πολιτείας αλλά και να συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΟΚ.
Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη εκ μέρους της ΓΓΑ να προχωρήσει άμεσα ο έλεγχος των αθλητικών σωματείων, δίνοντας προτεραιότητα σ’ αυτά που μετέχουν στα πρωταθλήματα του Μπάσκετ, με αποκλειστικό στόχο να μετέχουν στις εκλογές της ΕΟΚ. Την εποχή που αναφερόμαστε στην παθητική στάσης του πολίτη ως προς τα δημόσια πεπραγμένα, θεωρούμε ότι η συμμετοχή όλων των ενεργών σωματείων θα ήταν η πιο ουσιώδη απάντηση. Παράλληλα, θα αποτελέσει και την καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι μιλούν για προσχηματική απόφαση…».