Για “σχηματισμό πραξικοπηματικής–”τζούφιας”- διοίκησης” από τους υποψηφίους προέδρους Φασούλα, Λιόλιο, που αποκάλυψαν το πραγματικό τους προσωπείο, κάνει λόγο ο έτερος υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ Άγγελος Παπανικολάου. Λίγες μόλις ώρες μετά το τέλος της επεισοδιακής συνεδρίασης των μελών του ΔΣ που είχε ορίσει το Πρωτοδικείο, από την οποία προέκυψε ο Φάνης Χριστοδούλου ως “υπηρεσιακός” πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο Άγγελος Παπανικολάου “ξιφούλκησε”, χαρακτηρίζοντας “παράνομη” τη διοίκηση, επικαλούμενος το καταστατικό της ΕΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Παπανικολάου:
“Με θλίψη και άκρατο προβληματισμό διαπιστώνουμε τις τελευταίες ώρες σχηματισμό πραξικοπηματικής – “τζούφιας” – διοίκησης εκ μέρους των υποψήφιων προέδρων κ.κ. Φασούλα, Λιόλιου. Μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκε το πραγματικό προσωπείο, για το οποίο μιλάμε από την πρώτη στιγμή, ξεχνώντας την ομόνοια και την ενότητα του χώρου αλλά και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.
Οι κ.κ. Φασούλας, Λιόλιος προχώρησαν στη δημιουργία μιας διοίκησης, η οποία είναι παράνομη δεδομένου ότι συμμετείχαν 10 μέλη από το προσωρινό ΔΣ της ΕΟΚ. Ξέχασαν όμως, να διαβάσουν το καταστατικό της ΕΟΚ, όπου στο άρθρο 12, παρ. 16, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά: “Το Δ.Σ. έχει απαρτία, όταν παρίστανται έντεκα (11), τουλάχιστον, μέλη του, οι δε αποφάσεις του λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά στο Καταστατικό αυτό ή στο Νόμο. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου”.
Σας τους αφήνω στην κρίση σας. Θέλω να είστε πεπεισμένοι ότι θα εξακολουθήσω να εργάζομαι για την ενότητα, σεβόμενος απαρέγκλιτα την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών”.