Αιολικός Μυτιλήνης: “Έχει ο καιρός γυρίσματα”…

Με τη φράση “έχει ο καιρός γυρίσματα”, κλείνει ο Αιολικός Μυτιλήνης την μακροσκελή ανακοίνωσή του, με την οποία αναλύει την ταλαιπωρία που θα υποστεί η ομάδα ενόψει του ματς των play out με τη Νίκη Αμαρουσίου. Μία ταλαιπωρία, την οποία όπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες τον σύλλογο θα ήταν πολύ εύκολο να είχαν αποφύγει, εάν οι ομόλογοί τους της Νίκης Αμαρουσίου έδειχναν κατανόηση και δέχονταν την αλλαγή ημέρας του ματς. Κάτι όμως, όπως αναφέρουν στον Αιολικό, δεν το έπραξαν, παρότι αρχικά φάνηκε να συναινούν. Στην πορεία, ωστόσο τα πάντα άλλαξαν και πλέον ο Αιολικός θα είναι αναγκασμένος να περάσει αρκετές ώρες ταλαιπωρίας και ενδεχομένως να παρουσιαστεί στο παιχνίδι και δίχως τον προπονητή της ομάδας!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αιολικού αναφέρει:
“Το χρονικό της παράνοιας.
Ημέρα Κυριακή 9/4/23. Νίκη στον Πειραιά έναντι του τοπικού Φοίνικα και με σκορ 3-1 προκριθήκαμε στην Β Φάση των Play out. Ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία αν αναλογισθεί κανείς ότι πραγματοποιήθηκε εναντίον του ιδιαίτερα φορμαρισμένου Φοίνικα, που πέτυχε την νίκη της χρονιάς επί της Νίκης Αμαρουσίου μέσα στο κλειστό της Κοκκινιάς. Μάλιστα με ανατροπή από -17 πόντους. Αποτέλεσμα που άλλαξε τις ισορροπίες και τα σταυρώματα των Play out και γλίτωσε το Πικέρμι από το 0-2 υπέρ μας. Τυχαίο το γεγονός ότι ο κος Ζωντός την επομένη του αγώνα παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές με τις δηλώσεις του.
Επανερχόμαστε στα δικά μας. Ημέρα Μ. Δευτέρα 10/4/23. Το πρωί ο υπεύθυνος του μπασκετικού τμήματος μας ενημέρωσε το κεντρικό πρακτορείο της BLUE STAR για το επικείμενο ταξίδι μας. Άμεσα λάβαμε την απάντηση ότι διαθέσιμες καμπίνες δεν υπάρχουν, και πρέπει να μπούμε σε λίστα αναμονής. Περνούσαν οι μέρες και δεν άλλαξε κάτι, οπότε στις 18/4/23 ο κος Σωτηρχέλης μίλησε με τον κο Κωνσταντακόπουλο για μεταφορά του αγώνα την Τετάρτη 26/4/23. Ο εκπρόσωπος της Νίκης δέχτηκε αρχικά. Ενημερώθηκε η ΕΟΚ, η οποία ζήτησε βεβαιώσεις για τα ισχυριζόμενα του Αιολικού, οι οποίες προσκομίσθηκαν κανονικά. Και ενώ ήμασταν με την εντύπωση ότι θα γίνει η εξυπηρέτηση, οι εκπρόσωποι της Νίκης στύλωσαν τα πόδια και αποφάσισαν να μην δεχτούν την αλλαγή.
Όσο και να προσπαθήσαμε, όσο και αν δείξαμε τα πειστήρια της αδυναμίας να ταξιδέψουμε Παρασκευή με Κυριακή, του εξοντωτικού εναλλακτικού δρομολογίου τόσο σωματικά για τους αθλητές μας όσο και οικονομικά για την ομάδα μας, τίποτα δεν στάθηκε ικανό να πείσει τους υπεύθυνους της Νίκης. Πλέον πρέπει να φύγουμε Πέμπτη 20/4/23 κατάστρωμα μιας και καμπίνες δεν υπάρχουν ούτε αεροπορικά. Ο κόουτς Γκούμας , που λόγω εργασίας δεν μπορεί να φύγει την Πέμπτη, είναι σε λίστα αναμονής για εύρεση εισιτηρίου. Πιθανόν να μην βρίσκεται στον πάγκο. Όπως δεν θα είναι οι διοικητικοί Σωτηρχέλης και Παπαρίσβας λόγω αδυναμίας εύρεσης εισιτήριου. Τα δύσκολα δεν τελειώνουν εδώ. Την Κυριακή 23/4 δεν έχει καμπίνες το καράβι για την επιστροφή μας και θα πρέπει να μείνουμε ακόμα μια μέρα Αθήνα.
Συνολικά έχουμε και λέμε:
1. 2 επιπλέον μέρες διαμονή με ότι αυτό συνεπάγεται σε διατροφή, κόστος ξενοδοχείο, απουσία από τις δουλειές και την οικογένεια κτλ κτλ
2. Πιθανότητα ο κόουτς να μην είναι στο παιχνίδι.
3. Απώλεια προπονήσεων.
Αυτοί που όταν ήρθαν Μυτιλήνη και γκρίνιαξαν για το κόστος μετακίνησης τώρα κάνουν μαθήματα ηθικής για την ισονομία μέσω της τήρησης του αρχικού ορισμού. Αυτοί που διάλεξαν αντίπαλο κουνάνε το χέρι στον ΑΙΟ. Μπορούσαμε να χάσουμε έναν αγώνα στα τελευταία παιχνίδια για πέσουμε με Πικέρμι, αλλά η ιστορία μας και το βάρος της φανέλας μας δεν το επέτρεψαν. Μέχρι τώρα ζήσαμε 12 γιορτές στο γηπεδό μας με παλμό και τραγούδια και θέλουμε να τις κάνουμε 13. Κάναμε 12 εκδρομές, σε 2 μέρες θα γίνει η 13 και ευελπιστούμε να γίνουν 14. Ναι 14 ταξίδια χωρίς καμία βοήθεια και υποστόμεθα τέτοιες συμπεριφορές. Ένα πράγμα οφείλουμε να σας πούμε φίλτατοι: ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.
Υ. Γ. Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν για να ενημερωθεί ο μπασκετικός κόσμος για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.
Φιλικά
Τμήμα καλαθοσφαίρισης Αιολικού Μυτιλήνης”.