«Ακατάλληλο το γήπεδο του Γαλατσίου»

Επιστολή προς της ΕΟΚ απέστειλε το Κρανίδι μέσω της οποίας αναφέρει την ακαταλληλότητα του γηπέδου του Γαλατσίου τονίζοντας τα προβλήματα που υπήρχαν με τους ηλεκτρονικούς πίνακες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της περασμένης αγωνιστικής ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αναλυτικά: 

«Προς :       ΕΟΚ
ΚΟΙΝΟΠ.: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ’ ΕΘΝΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Κύριε Πρόεδρε,

Την 9η.12.2012 στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών η  Ανδρική Ομάδα  Μπάσκετ  του  Ομίλου μας  αντιμετώπισε στο γήπεδο του Γαλατσίου την ομώνυμη ομάδα σε ένα παιχνίδι που έληξε υπέρ των γηπεδούχων.

Χωρίς να αναφερθούμε στις λεπτομέρειες και στα επιμέρους σημεία του συγκεκριμένου αγώνα, από αθλητικής, διαιτητικής και αγωνιστικής άποψης,   απευθύνουμε σε σας την παρούσα μας με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση του γηπέδου, η οποία  κάθε άλλο παρά λειτουργική ήταν. Ειδικότερα:
Τα χρονόμετρα του Γενικού Χρόνου του αγώνα και των 24 δευτερολέπτων του εν λόγω γηπέδου ήταν εκτός λειτουργίας και συνεπώς λογίζονται ως μη υπάρχοντα στον αγωνιστικό χώρο. Το απαράδεκτο αυτό γεγονός ανάγκασε τη  Γραμματεία να χρησιμοποιεί μικρά χρονόμετρα χειρός και να φωνάζει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον υπολειπόμενο χρόνο επίθεσης κάθε ομάδας, προσπαθώντας με δυσκολία να ακουστεί, να υπερβεί και να «επιβληθεί» στο εύρος, στον  θόρυβο και την  οχλαγωγία του γηπέδου.

Ο πίνακας του σκορ ήταν ενδεικτικός, μικρού μεγέθους και δυσλειτουργικός, με αποτέλεσμα να δημιουργεί κώλυμα στην παρακολούθησή του και στην άμεση αναγραφή  των εκατέρωθεν πόντων κατά την εξέλιξη του αγώνα.

Αποτέλεσμα αυτών των στοιχειωδών ελλείψεων του συγκεκριμένου γηπέδου ήταν οι παίχτες της ομάδας μας να μην καταφέρουν να συντονιστούν και να προσαρμοστούν στις πρωτόγνωρες  αυτές συνθήκες, που θύμιζαν περισσότερο «ανοιχτό» γήπεδο, παρά έδρα καταξιωμένης υψηλόβαθμης ομάδας,  που «φλερτάρει» με την κορυφή της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Υποβλήθηκε εκ μέρους μας σχετική ένσταση, η οποία όμως επί της ουσίας κατά την διεξαγωγή του αγώνα ήταν άνευ σημασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί  ότι η επιστολή μας αυτή θα έφτανε σε σας, ακόμη και εάν το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν υπέρ της δικής μας ομάδας. Δεν προσπαθούμε να  «χρεώσουμε» την εκτός έδρας ήττα μας  στα κακώς κείμενα του συγκεκριμένου αγωνιστικού χώρου, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα βρίσκεται σε αιτιώδη συνάφεια με την απαράδεκτη κατάσταση του εν λόγω γηπέδου, απλώς  θεωρήσαμε απαραίτητη τόσο  την υποβολή της επιτόπιας ένστασής μας,  όσο και την αποστολή του παρόντος εγγράφου μας προς εσάς, ως αρμόδια Προϊσταμένη Αρχή. Ευχής έργο θα ήταν να πραγματοποιούσατε μια επιτόπια επίσκεψη στο εν λόγω γήπεδο, όπου ιδίοις όμμασι θα διαπιστώνατε την ακαταλληλότητά του για τη διεξαγωγή αγώνων τέτοιας κατηγορίας.
Με τιμή για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                      Η  Γραμματέας
Αναστάσιος Τόκας                         Νεκταρία Δημαράκη».