Ακριτίδης: «Εδω τα παιδιά κρίνονται σε κάθε φάση»

Τα Αστέρια πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία στην Α’ ΕΚΑΣΘ, αφού για τρίτη συνεχόμενη σεζόν εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, παρ’ ότι έχουν στο ρόστερ μόνο έφηβους. Ο προπονητής της ακαδημίας, Παναγιώτης Ακριτίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πορεία των Αστεριών στο πρωτάθλημα και τον απότερο στόχο του συλλόγου…

Who is who

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1985 από τα τμήματα υποδομής του ΒΑΟ, με τον οποίο κατέλαβε την 2η θέση στο εφηβικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Το 1993 συνέχισε στα τμήματα υποδομής της ΜΑΚΑΜΠΗ, ενώ από το1997 έως το 2003 ήταν προπονητής στην ανδρική ομάδα του συλλόγου, που αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Επίσης διετέλεσε προπονητής στην ομάδα του Αιγινιακού, του Ηφαίστου Θεσσαλονίκης, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Θεσσαλονίκης, και στον Αχιλλέα Τριανδρίας. Είναι προπονητής στην Α.Κ. Αστέρια από το 2008.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στην Α’ ΕΚΑΣΘ:

«Η πορεία της ομάδος μέχρι τώρα θεωρώ ότι είναι απόλυτα πετυχημένη, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμέτρους που ισχύουν. Στο ρόστερ μετέχουν έφηβοι, ενώ δεν γίνονται μεταγραφές καθώς στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις και ακαδημίες. Παρά τις ιδιαιτερότητες για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παραμένουμε στην κορυφαία τοπική κατηγορία της Θεσσαλονίκης και ειδικά φέτος πέντε αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος βρισκόμαστε σε υψηλή θέση έχοντας καταφέρει να ανταγωνιστούμε ομάδες με μεγαλύτερους σε ηλικία και εμπειρίες παίκτες».

Για το νεανικό ρόστερ που έχουν τα Αστέρια:

«Η εφηβική ομάδα έχει καταφέρει να προκριθεί στο final 4 της ΕΚΑΣΘ, ενώ το παιδικό τμήμα έχει ήδη περάσει στους “8” διεκδικώντας την είσοδο του στα ημιτελικά. Η φιλοσοφία που διέπει την ομάδα είναι η εκμάθηση του μπάσκετ και ειδικότερα σε παίκτες μικρής ηλικίας. Όπως είναι φυσικό με την φιλοσοφία αυτή δεν θα μπορούσαμε να έχουμε στο ρόστερ μας παίκτες μεγάλης ηλικίας, καθώς όποιο παιδί συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών είναι ελεύθερο να μεταγραφεί σε ομάδα της αρεσκείας του».

Για τους στόχους που υπάρχουν:

«Άμεσος και μακροπρόθεσμος στόχος της ομάδας είναι όποιο παιδί συμμετέχει σε αυτήν να μαθαίνει καλά τα μυστικά του μπάσκετ. Μέσα από αυτό το στόχο θέλουμε να παράγουμε νέους παίκτες, οι οποίοι θα είναι ικανοί να αγωνισθούν σε υψηλότερες κατηγορίες.

Τα παιδιά εδώ κρίνονται από κάθε φάση κι όχι από το αποτέλεσμα. Διεκδικούμε τη νίκη, όμως ο στόχος είναι οι παίκτες να εκτελούν σωστά. Μην ξεχνάτε, άλλωστε ότι της ομάδας ηγείται ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ένας άνθρωπος με μεγάλη γνώση του αντικειμένου αλλά και υψηλών απαιτήσεων».