Αλμπάνης: «Η μεγάλη ευκαιρία του Ηρακλή»

Την περασμένη σεζόν αγωνιζότα στην Α1, φέτος βρέθηκε να παλεύει στη Β’ εθνική. Ετσι, έπειτα από πέντε αγωνιστικές και χάρη στην ενίσχυση που έγινε, ο Ηρακλής έκανε σεφτέ στις νίκες απέναντι στο Αιγάλεω. Ο τεχνικός του “γηραιού”, Ρούλης Αλμπάνης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη μεγάλη ευκαιρία που έχει μπροστά του ο Ηρακλής αλλά και για την έναρξη του “μαραθωνίου” που βρήκε τους Θεσσαλονικείς πίσω σε σχέση με τους άλλους δρομείς.

Αναλυτικά:

Για την πρώτη νίκη του Ηρακλή στη Β’ Εθνική επί του Αιγάλεω:

«Αυτή η νίκη μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια και θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο το κόσμο. Δημιουργώντας μία νέα μορφή διοίκησης με μεγαλύτερη βάση δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία στον Ηρακλή να αναβαθμιστεί και να πατήσει γερά στα πόδια του. Σίγουρα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Όσον αφορά το παιχνίδι μπήκαμε δυνατά και πήραμε μία καλή διαφορά όντας δυνατοί στην άμυνα. Δεν έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες οπότε αναγκαστήκαμε σε ένα περιορισμένο ροτέισον κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μας βγει στη πορεία μία κόπωση. Είναι σημαντικό ότι πήραμε τη νίκη και ελπίζουμε καθημερινά οι νεαροί παίκτες που έχουμε να γίνονται καλύτεροι και εμπειρότεροι».

Για το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα:

«Ο Ηρακλής μπορεί να σωθεί κι αυτός είναι ο στόχος. Σε ένα σκληρό και μεγάλο πρωτάθλημα όπως αυτό της Β’ εθνικής θα υπάρχουν διαρροές. Αυτοί που θα αντέξουν μέχρι τέλους θα μείνουν κι ελπίζω να είμαστε μεταξύ αυτών. Ο Ηρακλής θα μείνει γιατί θωρακίζεται διοικητικά, έχει κόσμο και είναι η ιστορικότερη ομάδα της κατηγορίας. Σε έναν μαραθώνιο ξεκινήσαμε καθυστερημένα σε σχέση με τους υπόλοιπους δρομείς, όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να τερματίσουμε μπροστά από άλλους».

Για τη συνεργασία του με τον Ηρακλή σε μία δύσκολη περίοδο:

«Η αλήθεια είναι ότι έγινα αποδέκτης πολλών πιέσεων από όλους τους κύκλους του Ηρακλή προκειμένου να αναλάβω την ομάδα. Αισθάνθηκα ότι είχα την ευκαιρία να ενώσω όλους τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τον Ηρακλή να πατήσει και πάλι στα πόδια του. Η εκτίμηση που ένιωσα να υπάρχει από όλους ήταν το βασικό κίνητρο να αναλάβω αυτή τη δύσκολη αποστολή. Αρωγός σε όλη αυτή τη δύσκολη προσπάθεια είναι ο γενικός αρχηγός, Χρήστος Χρηστίδης, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ικανός και με τεράστια ψυχικά αποθέματα. Πίστεψε περισσότερο και πριν από εμένα στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος».