Αμερικανική περιοδεία…

Περιοδεία στις… ΗΠΑ αρχίζει ο ΣΕΠΚ, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Κυριακή. Οι Σωτήρης Νικολαίδης, Θανάσης Μολυβδάς, Χρήστος Νίκου και Ανδρέας Μαύρος θα μεταβούν στο Ντιτρόιτ, όπου θα συναντήσουν τον Αρχηγό της αποστολής του ΣΕΠΚ, Θοδωρή Ροδόπουλο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ μαζί με τον Ηλία Ζούρο.

Οι έξι Ελληνες προπονητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προπονήσεις των Ντιτρόιτ Πίστονς, καθώς και ένα φιλικό αγώνα NBA με τους Τορόντο Ράπτορς (10/10). Ο επόμενος σταθμός της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι το Σικάγο, όπου θα επισκεφτούν τους Μπουλς για να συνομιλήσουν με τον Ρον Ανταμς, ασίσταντ κόουτς των “ταύρων”.

Επίσης, θα παρακολουθήσουν τον αγώνα των Μπουλς με τους Μπακς στο πλαίσιο της preseason ου ΝΒΑ (16/10). Στο μεταξύ, θα συμμετάσχουν και σε ένα σεμινάριο που διοργανώνει η NIKE (Nike Championship Basketball Clinic – Chicago, IL October 12, 13 & 14, 2012 at Glenbrook North High School) – (http://www.basketballcoach.com/cgi-bin/basketball/basketball-dvds-videos/p/Nike-Championship-Basketball-Clinics-Chicago-IL_BC-02012J.html).

Ακολούθως τα μέλη της αποστολής θα επισκεφτούν τα κολέγια του Νορθγουέστερν και του Ντε Πολ. Η τελευταία “στάση” της αποστολής του ΣΕΠΚ θα είναι το Μιλγουόκι, όπου θα παραστούν στο φιλικό των Μπακς με τους Μέμφις Γκρίζλις (18/10), καθώς και σε προπονήσεις της ομάδας του Μιλγουόκι. Ακόμα ένα κολέγιο θα είναι στο πρόγραμμα της επιμόρφωσης, αυτό του Μαρκέτ.