Αναβολή στις εκλογές της ΕΟΚ για τις 23 Μαΐου!

Την απόφαση ν’ αναβάλλει την τακτική γενική συνέλευση και τις εκλογές για τις 23 Μαΐου 2021 ανακοίνωσε η ΕΟΚ μετά το πέρας του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου. Μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και στην παύση της παρούσης διοίκησης ως έκπτωτης! Κάτι που εάν συμβεί θα οδηγήσει στον ορισμό διοίκησης Πρωτοδικείου, για να οδηγηθεί η ομοσπονδία όσο πιο σύντομα γίνεται στις εκλογές…

Η ΕΟΚ οδηγήθηκε στην απόφαση, εκμευταλλευόμενη το… παραθυράκι της προσφυγής σωματείων μελών της στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το Πρωτοδικείο έκανε δέκτη την προσφυγή και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ, δίνοντάς τους έτσι και τη δυνατότητα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι… Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας γίνεται λόγος για παράνομους αποκλεισμούς από την εκλογική διαδικασία, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει και την αντίδραση της πολιτείας, αλλά και της ΓΓΑ…

Η ανακοίνωση αναφέρει :

“Το Δ.Σ.  της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του  στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών  της Ομοσπονδίας  για τις 23 Μαίου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε  πρωτίστως  στα ακόλουθα δεδομένα: 

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η  οποία έκανε δεκτό αίτημα  αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας , που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού  Μητρώου  της Γ.Γ.Α.  και αναγνώρισε το  δικαίωμά τους  για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες  της διαδικασίας.  

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών  που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19. Η   υποχρέωση  της  τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ  και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από την ψηφιακή «συνεύρεση» εκατοντάδων αντιπροσώπων  και  του ευάλωτου της  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας”.