«Αναιρέστε την απόφαση, ορίστε επαναληπτικό», η επιστολή σε «Ξανθό», Βασιλακόπουλο

ioannidis-vasilakopoulos

Στα… όπλα βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η μπασκετική Σάμος, έχοντας στο πλευρό της και τους διοικητικούς άρχοντες του νησιού, με αφορμή την απόφαση της ΕΟΚ να κατακυρώσει το ματς Πολυκράτης – Μίλωνας για την 4η αγωνιστική στους νεοσμυρνιώτες και κατ’ ουσία να υποβιβάσει τον σαμιώτικο σύλλογο. Ήδη απ’ την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αλλαγή της πρώτης απόφασης (με την οποία οριζόταν η επανάληψη του ματς) η διοίκηση του Πολυκράτη είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Δήμαρχο της Σάμου, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη κι από κοινού απέστειλαν ψήφισμα-διαμαρτυρίας με αποδέκτες τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Σε αυτό μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι επιφυλάσσονται «παντός νομίμου δικαιώματος» για την ληφθείσα απ’ την ομοσπονδία απόφαση «… η οποία παραβιάζει κάθε διάταξη αθλητικών κανονισμών και νόμων αλλά και κάθε νόμιμη διαδικασία λήψης αποφάσεων», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά και παράλληλα ζητούν την ακύρωση της τελευταίας απόφασης και τον ορισμό επαναληπτικού αγώνα, ώστε εντός του παρκέ να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα πέσει κατηγορία και ποια όχι…

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της επιστολής διαμαρτυρίας:

“Ψήφισμα – Διαμαρτυρία του Α.Ο. Πολυκράτη, του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Σάμου.

 

Σάμος, 23.04.2013

ΠΡΟΣ

1) Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

κο Γιάννη Ιωαννίδη

 

2) Πρόεδρο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

κο Γιώργο Βασιλακόπουλο

 

ΘΕΜΑ: «Απόφαση κατακύρωση νίκης υπέρ αντίπαλης ομάδας, που καταδικάζει τον Α.Ο. Πολυκράτη σε υποβιβασμό».

 

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως κεραυνό εν αιθρία πληροφορηθήκαμε την άνευ προηγουμένου απόφαση της Ε.Ο.Κ. να κατακυρώσει μονομερώς τη νίκη σε παιχνίδι καλαθοσφαίρισης μεταξύ του Α.Ο. Πολυκράτη και της ομάδας του Μίλωνα, στην τελευταία.

Ο εν λόγω αγώνας έλαβε χώρα την 11.11.2012 στο Πυθαγόρειο Σάμου και έληξε με νίκη – εντός του αγωνιστικού χώρου- της ομάδας του Πολυκράτη. Κατόπιν αυτού, μετά την παρέλευση πέντε και πλέον μηνών και ενώ η ομάδα του Πολυκράτη, είχε εξασφαλίσει – επαναλαμβάνουμε εντός αγωνιστικών χώρων – την παραμονή της στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών για δεύτερη συνεχή χρονιά, ήρθαμε αντιμέτωποι με τα ως κάτωθι περιγραφόμενα:

Δυνάμει της υπ’ αριθ. 1/2013 απόφασης του πρωτοβάθμιου μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου επί ενστάσεων κακής εφαρμογής Κανονισμού Παιδιάς, έγινε δεκτή ένσταση της ομάδας του Μίλωνα, για την οποία ουδέποτε λάβαμε γνώση ως προς την άσκησή της. Σημειωτέον, ότι η εν λόγω απόφαση εξεδόθη μόλις στις αρχές Απριλίου, ήτοι πέντε μήνες μετά την πραγματοποίηση του μεταξύ μας αγώνα. Για λόγους που δεν οφείλονται σε πταίσμα ή ολιγωρία του Πολυκράτη, δεν λάβαμε γνώση έγκαιρα και έγκυρα της εν λόγω απόφασης, ώστε να υποβάλλουμε τις γραπτές μας παρατηρήσεις με αποτέλεσμα την επικύρωση της εν λόγω απόφασης. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η επανάληψη του εν λόγω αγώνα, παρά της ύπαρξης πληθώρας αντίστοιχων περιπτώσεων σε μεγαλύτερες κατηγορίες και διοργανώσεις, όπου αντίστοιχες ενστάσεις ουδέποτε έγιναν δεκτές.

Παρόλα αυτά και ενώ η Ομοσπονδία είχε επίσημα ανακοινώσει και δημοσιεύσει τη διεξαγωγή του επαναληπτικού αγώνα την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 13.00 στο Πυθαγόρειο Σάμου, η Ομοσπονδία άλλαξε την απόφασή της και πλέον κατοχυρώνει το παιχνίδι υπέρ του Μίλωνα, άνευ αγώνος. Η απόφασή αυτή αλλάζει και τον βαθμολογικό χάρτη, καθώς πλέον υποβιβάζεται ο Πολυκράτης.

Από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς έχουμε την βάσιμη εντύπωση, ότι ο Α.Ο. Πολυκράτης αντιμετωπίζεται εχθρικά σε σχέση με άλλες ομάδες. Ειδικά όμως αυτή η απόφαση, η οποία παραβιάζει κάθε διάταξη αθλητικών κανονισμών και νόμων αλλά και κάθε νόμιμη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αποτελεί ευθεία επίθεση στην ομάδα μας.

Ο Α.Ο. Πολυκράτης αποτελεί μια νησιωτική ομάδα της ελληνικής παραμεθορίου και έχει καταφέρει υπό ιδιαίτερα αντίξοες, οικονομικά και όχι μόνο, συνθήκες να αγωνιστεί ανταγωνιστικά επί δύο συνεχόμενες χρονιές στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Το επίτευγμά της αυτό έχει πραγματοποιηθεί εντός των γηπέδων και μόνο.

Βρισκόμαστε στο ακριτικό νησί της Σάμου, αρκετά μακριά, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δεν θέλουμε όμως να πιστεύουμε, ότι αντί το μειονέκτημά μας αυτό να προστατεύεται, αλλά και να αντισταθμίζεται, από την επίσημη Πολιτεία και τα όργανά της, γίνεται όπλο που το χρησιμοποιεί για να υπονομεύσει και να φθείρει, όποια καλή προσπάθεια γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο.

 

Επειδή νιώθουμε, ότι με αυτήν την συμπεριφορά η ομάδα μας και κατ’ επέκταση ο τόπος μας, τιμωρείται για λόγους ακατάληπτους σε εμάς.

 

Επειδή η ως άνω απόφαση παραβιάζει κάθε μορφή δίκαιης απονομής (αθλητικής) δικαιοσύνης και τελικά καταλύει, στα σχετικά πλαίσια, το κράτος δικαίου και τη συνταγματικά προστατευόμενη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη στα όργανα της (αθλητικής) διοίκησης και δικαιοσύνης.

 

Επειδή καθόλα άδικα καταδικαζόμαστε σε υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα, ενώ κερδίσαμε επάξια την παραμονή μας εντός του γηπέδου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την έωλη απόφαση της Ε.Ο.Κ. να κατοχυρώσει άνευ αγώνος το παιχνίδι στο Μίλωνα και σας καλούμε να αναιρέσετε την απόφασή σας αυτή, επιτρέποντας τουλάχιστον να διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνας σύμφωνα με την αρχική, έγκυρη και έννομη, απόφαση, των αρμοδίων οργάνων.

 

Με εκτίμηση,

 

Ο Δήμαρχος Σάμου                                       Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Στυλιανός Θάνος                                          Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους

 

 

Ο πρόεδρος Α.Ο. Πολυκράτη                      Ο Γραμματέας Α.Ο. Πολυκράτη

Ευάγγελος Καρράς                                            Μαρίνος Σπηλιόπουλος”.