Αναλαμβάνει διοικητική δράση ο Δεληγιάννης στον ΑΣ Καρδίτσας

deligiannis christos as karditsasΚάθε ομάδα, χρειάζεται έναν ηγέτη, κάποιον που θα αγαπάει αυτό που κάνει και θα είναι διατεθειμένος να ξεπεράσει όλους τους “σκόπελους” που θα βρει στον δρόμο προς την επιτυχία. Στον ΑΣ Καρδίτσας τον ρόλο αυτό τον ανέλαβε ο Χρήστος Δεληγιάννης ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράδη και ανέλαβε δράση, διοικητική, στην νεοφώτιστη ομάδα όπως αναφέρει και η παρακάτω επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου:

“Μετά τη Γενική Συνέλευση και την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Α.Σ.Καρδίτσας, ο σύλλογος της πόλης μας εισέρχεται σε μια καινούρια περίοδο, με στόχο να θέσει νέες βάσεις για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή μας. Οι κύριοι στόχοι της νέας διοίκησης, όπως τέθηκαν και στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι η ενεργοποίηση όλων των μελών αλλά και η εγγραφή νέων, η βελτίωση της διάρθρωσης και της λειτουργίας του σωματείου με διακριτούς ρόλους, αλλά και η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των ομάδων του συλλόγου, από την ανδρική ομάδα, μέχρι τα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες.

Σε αυτό το τελευταίο και πολύ σημαντικό μέρος, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του Χρήστου Δεληγιάννη. Με εξουσιοδότηση της διοίκησης, ο Χρήστος Δεληγιάννης αναλαμβάνει εθελοντικά και άμισθα, το σχεδιασμό, την οργάνωση και τη στελέχωση όλων των ομάδων του Α.Σ.Καρδίτσας. Μετά από μια αξιοσημείωτη καριέρα ως αθλητής στις μεγάλες εθνικές κατηγορίες, την οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε ως αρχηγός των Τρικάλων B.C. στην Α1 Εθνική, είναι εκείνος που -σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Α.Σ.Κ.- θα εκπονήσει και θα υλοποιήσει ένα πλήρες σχέδιο για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Ο Χρήστος Δεληγιάννης, αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση της νέας διοίκησης να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του για την αναδιοργάνωση όλων των τμημάτων του Α.Σ.Καρδίτσας. Με την ανάληψη των καθηκόντων του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας μου ως επαγγελματίας αθλητής μπάσκετ, η οποία ήρθε νωρίτερα απ’ ότι θα ήθελα, επιστρέφω ενεργά στο μπάσκετ της Καρδίτσας με στόχο να χρησιμοποιήσω την πλούσια εμπειρία την οποία απέκτησα, σε όφελος του τοπικού αθλητισμού.

Το μπάσκετ της Καρδίτσας έχει παράδοση και ιστορία, έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές, όμως πάντοτε έλειπε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε να αποκτήσει δυναμική και να κάνει βήματα μπροστά. Γνωρίζω καλά πως αυτός ο προβληματισμός είναι κοινός για όλους τους αθλητές που ξεκίνησαν το μπάσκετ στην πόλη μας και στη συνέχεια αγωνίστηκαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και τις εθνικές ομάδες. Όλοι αυτοί οι διακεκριμένοι αθλητές, πάντοτε έχουν στο μυαλό τους την Καρδίτσα, τον τόπο καταγωγής τους, αλλά και αφετηρίας της καριέρας τους. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαία η πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουρούση, του σημαντικότερου αθλητή που ανέδειξε το μπάσκετ της Καρδίτσας, που πρόσφατα προχώρησε σε δωρεά προς το Δήμο Καρδίτσας για την ανακατασκευή των γηπέδων στο αθλητικό πάρκο. Θέλω να εκφράσω και δημόσια τα συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες εκ μέρους του Α.Σ.Καρδίτσας για την κίνησή του αυτή, που επιβεβαιώνει το ήθος και τη διάθεσή του για προσφορά προς τη νεολαία της πόλης μας.

Κι εγώ με τη σειρά μου, φιλοδοξώ από ένα νέο ρόλο να συμβάλλω εθελοντικά στην πρόοδο και την ανάπτυξη του μπάσκετ της περιοχής μας. Σε αυτή την προσπάθεια, ο Α.Σ.Καρδίτσας μπορεί και πρέπει να είναι πρωταγωνιστής.

Ο Α.Σ.Κ., όπως βέβαια και όλοι οι άλλοι σύλλογοι μπάσκετ της περιοχής μας, υπηρετεί τις αρχές του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της εθελοντικής προσφοράς, δίνει διέξοδο στη νεολαία μας και συμβάλλει στην ανάδειξη του αθλητικού κινήματος. Με τη νέα διοίκηση του Α.Σ.Καρδίτσας, αλλά –είμαι βέβαιος- και με τη συνεργασία όλων των σωματείων της περιοχής μας, μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες για το μπάσκετ, το άθλημα το οποίο όλοι μας αγαπούμε και υπηρετούμε.

Οι βασικοί στόχοι οι οποίοι τέθηκαν από τη διοίκηση και τους οποίους θα προσπαθήσω να υλοποιήσω, είναι η εφαρμογή ενός νέου τρόπου οργάνωσης του σωματείου σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τις ακαδημίες, τα αγωνιστικά τμήματα και καταλήγοντας στην ανδρική ομάδα, που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της πόλης μας στις εθνικές κατηγορίες. Υπάρχει διάθεση για δουλειά, υπάρχει όραμα και φιλοδοξία, όμως παράλληλα υπάρχει και η δέσμευση ότι ο Α.Σ.Καρδίτσας θα πηγαίνει βήμα-βήμα και χωρίς να διακυβεύονται η βιωσιμότητα και το μέλλον του συλλόγου.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο, ζωντανό και δυναμικό αθλητικό οργανισμό, ο οποίος θα στηρίζει την Καρδίτσα και παράλληλα, θα αντλεί δύναμη από αυτή. Όσο κι αν προσπαθήσουμε, τίποτε δεν είναι εφικτό χωρίς την υποστήριξη της Καρδίτσας και η πρώτη και κύρια επιδίωξή μας, είναι να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία».