Μετά από δύο χρόνια και έξι μέρες ο Δημήτρης Γαλάνης αποτελεί παρελθόν από τον Πιερικό Αρχέλαο.  Συγκεκριμένα, ο Ελληνας τεχνικός αντικατέστησε στις 18/1/2009 τον Τάσο Θωμαϊδη. Η αποχώρηση του από τον Πιερικό Αρχέλαο είναι ένα θέμα που έχει τεθεί από την περασμένη εβδομάδα, αλλά η παράταση που πήρε έληξε μετά την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της ομάδας.

Εφυγε από την Κατερίνη έχοντας συνολικό ρεκόρ 37 νίκες και 21 ήττες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σε κάθε σεζόν σημειώνε εφτά ήττες.

Ωστόσο, ο νέος τεχνικός αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, με τον πιθανότερο αντικαταστάτη του να είναι ο Παρασκευάς Μουρατίδης.

Η ανακοίνωση:

«Ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Δημήτρη Γαλάνη. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Γαλάνη για τη μεγάλη συμβολή στην ανοδική πορεία του  και του εύχεται καλή επιτυχία στην καριέρα του.

Ο Δημήτρης είναι πάνω απ΄ όλα φίλος του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνης». 

«Η συνεργασία λύθηκε. Περάσαμε δύο χρόνια υπέροχα. Ευχαριστώ τη διοίκηση και τα μέλη της προσωπικά ένα – ένα. Τα αποτελέσματα λένε την αλήθεια. Φέτος η ομάδα θα σωθεί εύκολα και γιατί είναι προπονημένη και γιατί είναι δομημένη μπασκετικά. Οι βοηθοί μου θα μείνουν όσο χρειασθεί, γιατί όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας. Καλή τύχη σε όλους.  Η αλήθεια και η υπομονή στις μέρες μας είναι σπάνια, μα είναι τα μόνα χαρακτηριστικά που μπορούν να δώσουν φως», δήλωσε ο Δημήτρης Γαλάνης σχετικά με την αποχώρησή του από την ομάδα.