Αντίστροφη μέτρηση για την εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας βιασμού από στέλεχος της ΕΟΚ…

Την Τετάρτη 7/6 αναμένεται να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων η δίκη πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού, έπειτα από καταγγελία υπαλλήλου της ΕΟΚ. Η δίκη επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί στις 5 Απριλίου, όμως είχε πάρει αναβολή.

Η υπόθεση αφορά καταγγελία 44χρονης υπάλληλου, η οποία κατήγγειλε τον Μάρτιο του 2021 στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τα όσα ισχυρίζεται πως υπέστη από τον πρώην παράγοντα της Ομοσπονδίας το βράδυ της 11ης Ιουλίου του 2014, όταν αποστολή της ΕΟΚ είχε επισκεφτεί την Κρήτη μαζί με την Εθνική ομάδα Νέων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός διαβίβασε την καταγγελία της στον Εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις που βαραίνουν το πρώην στέλεχος της ΕΟΚ. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την πλευρά της 44χρονης, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών και των μαρτύρων τους, οδήγησαν το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο πλημμελειοδικών Πατρών, μετά και την εισαγγελική πρόταση, στην έκδοση βουλεύματος και την παραπομπή της υπόθεσης στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Πηγή: pelop.gr