Απαντήσεις για τη διαιτησία και τον γονιό-χρονομέτρη από τον Άρη Θήβας

sotiris germanos_coach-aris-thivasΑπάντηση στα όσα αναφέρουν οι ιθύνοντες του Λοκρού Αταλάντης για τα όσα συνέβησαν στο μεταξύ τους παιχνίδι δίνει ο προπονητής του Άρη Θήβας Σωτήρης Γερμανός επισημαίνοντας ότι “… η φιλοξενία μας απέναντί σας ήταν υποδειγματικά άψογη“, ενώ προσθέτει ότι “… είναι ντροπή να μην αναγνωρίζετε τον ιδρώτα, την προσπάθεια και το ήθος των παικτών μας, το δικαίωμά τους να κερδίσουν, διασπείροντας ψευδείς δικαιολογίες“. Ο τεχνικός του Άρη Θήβας, μάλιστα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη στάση των διαιτητών, αλλά κυρίως στο θέμα του χρονομέτρη-γονιού, τονίζοντας ότι “… να σας θυμίσω επίσης ότι στον αγώνα του ανδρικού μας στον Ά γύρο, στην Αταλάντη, χρονομέτρης ήταν ο πρόεδρος σας και στον αγώνα του παιδικού αντίστοιχα ο προπονητής του ανδρικού σας”!

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο προπονητής του Άρη Θήβας, έχοντας σαν στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας όπως τονίζει είναι:
“Με έκπληξη και απορία παρακολουθήσαμε όλοι εδώ, στον “Άρη” Θήβας, τις δηλώσεις του προπονητού του “Λοκρού” Αταλάντης Καρατράντου Λεωνίδα, μετά τη λήξη του μεταξύ μας αγώνα, για το ανδρικό πρωτάθλημα της Ά ΕΣΚΑΣΕ στην αθλητική εκπομπή του “STAR”  Λαμίας, την Κυριακή το βράδυ 18-1-2015.
Ακούσαμε να λέει για απαράδεκτο κλίμα και συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, που δεν έχει συναντήσει ποτέ και πουθενά μέχρι σήμερα και ότι το μπάσκετ γύρισε 100 χρόνια πίσω.
    Ακούσαμε να λέει για ένσταση κακής συμμετοχής του χρονομέτρου του αγώνα, ο οποίος δεν ήταν επίσημος κριτής και εν κατακλείδι με τη σωρεία λαθών του, εις βάρος της ομάδας του “Λοκρού”, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα-ήττα της ομάδας του.
    Σε ανάλογη λογική ήταν οι τοποθετήσεις του ιδίου και του Προέδρου του “Λοκρού” Λαμπρινίδη Δημήτρη, στην ζωντανή παρουσία τους, στη συνέχεια της ίδιας εκπομπής.
    Μετά από αυτές τις δηλώσεις τους, αναρωτηθήκαμε όλοι όσοι είμαστε παρόντες στον εν λόγω αγώνα, να αναφέρονται πράγματι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ή σε κάποιο άλλο…
    Ενδεχομένως έχουν μπερδευτεί, παραμένοντας στις πράγματι πολύ άσχημες εμπειρίες που είχαν πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, με άλλον όμως γηπεδούχο-οικοδεσπότη.
    Ο “Άρης” Θήβας στην 35χρονη ιστορία του, έχει σταθερή και απόλυτη παράδοση φιλοξενίας σε όλους τους αγώνες που έχει δώσει και σε όλες τις κατηγορίες, ανδρικές και γυναικείες. Προκαλούμε τον όποιο Σύλλογο έχει φιλοξενηθεί στην έδρα μας, για διάψευσή μας.
    Η αποστολή του “Λοκρού” Αταλάντης καλωσορίσθηκε εγκάρδια από την ομάδα μας κατά την άφιξή της στο γήπεδο μας (παράγοντες, προπονητής, παίκτες, φίλαθλοι).
    Ο αγώνας εξελίχθηκε κανονικά, σαν φιλική αναμέτρηση, χωρίς αντεγκλήσεις και βιαιοπραγίες και από τις δύο πλευρές, μέχρι τη χρονική στιγμή 2’19” πριν τη λήξη του αγώνα με σκορ 77-75.
    Από το σημείο αυτό που διαφάνηκε ότι ο “Άρης” έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει τον αγώνα, ο προπονητής, ο έφορος, ο πρόεδρος και οι παίκτες του “Λοκρού”, άλλαξαν 180 μοίρες την συμπεριφορά τους, διαμαρτυρόμενοι συνεχώς κατά των διαιτητών και της γραμματείας, ασκώντας τεράστια ψυχολογική βία σε αυτούς, χτυπώντας τα χέρια τους στο τραπέζι της γραμματείας, ανεβοκατεβάζοντας το κόκκινο σημαιάκι στο τραπέζι και κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο σε γραμματεία και διαιτητές, γεγονός που εκνεύρισε τον γραμματέα και φορέα της ΕΣΚΑΣΕ κ. Μπάκα Κων/νο, αναγκάζοντάς τον να σηκωθεί όρθιος και να ζητήσει τη συνδρομή των διαιτητών για την  αποκατάσταση της ευταξίας.
    Ο αγώνας συνεχίσθηκε με την ίδια συμπεριφορά του “Λοκρού” χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός πειθαρχικός έλεγχος στον πάγκο του, από τους διαιτητές του αγώνα.
    Αποτέλεσμα της σύγχυσης που δημιουργήθηκε στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα σε διαιτητές και γραμματεία, ήταν να χρειασθούν περίπου 15 λεπτά για την ολοκλήρωση του, να γίνουν δύο λάθη από τον χρονομέτρη του αγώνα κ. Σκυριανό, που όμως εντοπίσθηκαν έγκαιρα και διορθώθηκαν από τους διαιτητές, χωρίς συνέπεια στην εξέλιξη του αγώνος και στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. (1)
    Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι διαιτητές μέσα στον πανικό που τους επέβαλε ο πάγκος των φιλοξενουμένων, αναγκάσθηκαν να παίξουν 3 φορές τα τελευταία 6 δέκατα με σκορ 82-79 υπέρ του “Άρη”, χωρίς να δυνηθούν να δώσουν ποτέ εξηγήσεις για αυτές τις αποφάσεις τους, εις βάρος της ομάδας μας.
    Κατά τη διάρκεια αυτού του δίλεπτου που κράτησε 15 λεπτά, τόσον ο προπονητής, όσο και οι παίκτες και παράγοντες στον πάγκο της Θήβας ήταν άψογοι και υπέμεναν καρτερικά τις όποιες περίεργες αποφάσεις των διαιτητών και τις απαράδεκτες συμπεριφορές του πάγκου του “Λοκρού” μέχρι την επί τέλους λήξη του αγώνα, την οποία πανηγυρίσαμε 3 φορές, καθώς οι διαιτητές έπαιξαν όπως αναφερθήκαμε νωρίτερα 3 φορές αδικαιολόγητα τα 6 δέκατα χωρίς καμία εξήγηση, παρά τις κατ’ επανάληψη ευγενικές ερωτήσεις μας.
    Αγαπητοί κύριοι, προπονητά, πρόεδρε και έφορε των φιλοξενουμένων… είναι γνωστό ότι στη Θήβα ήρθατε για ένα “υγιεινό περίπατο” περιμένοντας σίγουρα, όπως άλλωστε και όλη η ΕΣΚΑΣΕ μία εύκολη επικράτησή σας με βάση τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του πρωταθλήματος.
    Η σημαντική απουσία βασικών παικτών σας ήταν καθοριστική και σίγουρα δεν εκτιμήθηκε δεόντως από την ομάδα σας.
    Όπως και επίσης η ανοδική πορεία της δικής μας ομάδας, που παρά την απουσία, για διάφορους λόγους 10 παικτών από τον αρχικό σχεδιασμό, παλεύει με αξιοπρέπεια όλους τους αγώνες με αξιόλογη μέχρι σήμερα πορεία.
    Αγαπητοί κύριοι, καλύτερα θα ήταν να εκτιμήσετε τα προβλήματά σας, καθώς η φιλοξενία μας απέναντί σας ήταν υποδειγματικά άψογη μέχρι τη στιγμή που επιβιβάσθηκε και ο τελευταίος άνθρωπός σας για αναχώρηση… θυμηθείτε… Είναι ντροπή να μην αναγνωρίζετε τον ιδρώτα, την προσπάθεια και το ήθος των παικτών μας, το δικαίωμά τους να κερδίσουν, διασπείροντας ψευδείς δικαιολογίες σε εκπομπές και διαδικτυακές διευθύνσεις. (2)
(1)    Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο εν λόγω χρονομέτρης έχει αυτή τη θέση σε όλους τους αγώνες των τμημάτων μας στην έδρα μας, έχοντας αρκετή εμπειρία και τα όποια λάθη του (γίνονται ανάλογα ακόμη και στη Euroleague), όπως και των διαιτητών στα τελευταία 2’19”, έγιναν σαν αποτέλεσμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς του πάγκου του “Λοκρού”, η οποία βεβαίως ουδέποτε ελέγχθηκε – τιμωρήθηκε πειθαρχικά από τους άρχοντες του αγώνα.
    Τώρα βέβαια όσον αφορά τη συγγενική του σχέση με παίκτη της ομάδας μας, να σας θυμίσω ότι το ίδιο περίπου γίνεται σε όλα τα γήπεδα της ΕΣΚΑΣΕ με σκοπό να ξεπερασθούν τα τεράστια προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε.
    Να σας θυμίσω επίσης ότι στον αγώνα του ανδρικού μας στον Ά γύρο, στην Αταλάντη, χρονομέτρης ήταν ο πρόεδρος σας και στον αγώνα του παιδικού αντίστοιχα ο προπονητής του ανδρικού σας.
(2)     Αγαπητοί κύριοι θυμηθείτε την άψογη φιλοξενία μας… σκεφθείτε ότι κατά πάσα πιθανότητα ακολουθούν αγώνες “play-offs” μεταξύ μας… μη τους δυναμιτίζετε χωρίς λόγο… δεν είμαστε εμείς που φοβόσαστε στο παρασκήνιο, το οποίο δεν μας αφορά και δεν μας ενδιαφέρει…
    Αναμένουμε διορθωτικές δηλώσεις σας με κάθε καλή διάθεση για διατήρηση της πολύχρονης φιλικής σχέσης μας και αλληλοεκτίμησης.
ΦΙΛΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ “ΑΡΗ” ΘΗΒΑΣ”.