Απεκτησε Doychinov

Ο ΟΦΗ συνεχίζει δυναμικά τη στελέχωσή του με τους κρητικούς να προχωρούν στην απόκτηση του Krum Doychinov.  Ο 26χρονος σέντερ την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στην σουηδική Solna Vikings, ενώ έχει συμμετάσχει στις μικρές εθνικές της Βουλγαρίας.

Αναλυτικά:

«H Επιτροπή Μπάσκετ του ΟΦΗ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή Krum Doychinov.

Ο αθλητή Krum Doychinov γεννήθηκε στις 29-4-1986 στην Βουλγαρία, έχει ύψος 2.06 και αγωνίζεται στην θέση “5”.

Από το 2005 έως το 2009 αγωνίσθηκε στην BC CSKA Sophia, στην συνέχεια την περίοδο 2009-10 στην BCEuroins – Cherno More στην Balcan League, την περίοδο 2010-11 στην Balcan Botevgrad στην BulgarianLeague και την περίοδο 2011-12 στην Solna Vikings στην Sweden Basketling, όπου σε 39 αγώνες είχε μ.ο συμμετοχή 20.9 min, 9.0 πόντους και 5.3 ριμπάουντ ανά αγώνα, με ευστοχία 55.1% στα δίποντα και 67.5% στις ελεύθερες βολές.

Είναι διεθνής με την Εθνική Βουλγαρίας στις U18U20 και Πανεπιστημιακή ομάδα, ενώ το 2010 συμμετείχε στην προετοιμασία της Ανδρικής Εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας όπου όμως ένα τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνισθεί με αυτήν.

Ο Krum Doychinov αμέσως μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον ΟΦΗ τόνισε :

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έρχομαι στον ΟΦΗ και είμαι σίγουρος ότι θα έχω μια υπέροχη χρονιά στην Κρήτη. Θα δουλέψω κοντά σε ένα καταξιωμένο προπονητή και θα βρίσκομαι σε μια ομάδα που όπως είδα από το internetέχει πολύ κόσμο κοντά της. Η προσπάθεια που θα καταβάλλω με τον ΟΦΗ και η επιτυχία της ομάδας ελπίζω μου δώσουν την προοπτική να αγωνισθώ και στην Εθνική Βουλγαρίας”».