Η άνοδος στη Γ’ εθνική, έστω και… δια μέσω Ρόδου (!), αποτελεί δικαίωση για τους διοικούντες τον Εθνικό Πειραιά. «Αποδόθηκε δικαιοσύνη και εμείς ήμασταν έτοιμοι», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία, προσθέτοντας ότι «… περιμέναμε να έρθει και η δική μας στιγμή, να πάρουμε σειρά»!

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
«Ακόμα και οι αντίπαλοι το παραδέχονταν. Ο Εθνικός είναι ομάδα Γ’ Εθνικής, έλεγαν σε κάθε ευκαιρία. Μέσα μας το ξέραμε κι εμείς ότι ο Εθνικός έπρεπε να βρίσκεται πιο ψηλά. Στις εθνικές κατηγορίες. Το καλοκαίρι του 2012 ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα, πολλές ομάδες δεν άντεξαν και αποσύρθηκαν. Περιμέναμε να έρθει και η δική μας στιγμή, να πάρουμε σειρά. Συνάμα, θέλαμε να είμαστε έτοιμοι για όλες τις περιστάσεις. Για να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ, να είμαστε ανταγωνιστικοί ακόμα κι αν μας ενημέρωναν την τελευταία στιγμή πως θα αγωνιστούμε στη Γ’ Εθνική. Δεν κρύβουμε τη χαρά μας, δεν θεωρούμε ότι κερδίσαμε την άνοδο στα χαρτιά. Την περασμένη σεζόν ισοβαθμήσαμε στην πρώτη θέση με τον Ιωνικό Νικαίας στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ, χάσαμε τον τίτλο και το μοναδικό -έως τότε- εισιτήριο για την ανώτερη κατηγορία στις λεπτομέρειες. Ήταν το πιο δυνατό πρωτάθλημα στην ιστορία της Α’ ΕΣΚΑΝΑ, ήταν άδικο ούτως ή άλλως που ανέβηκε μόνο ένας… Λίγους μήνες μετά αποδόθηκε δικαιοσύνη και εμείς ήμασταν έτοιμοι. Το δείξαμε στην πράξη, δεν μείναμε ποτέ στα λόγια.

Μας γεμίζει δύναμη η ανταπόκριση του κόσμου του Εθνικού. Ο ιστορικός μας σύλλογος περνά δύσκολες ημέρες, αλλά είμαστε εδώ για να προσφέρουμε όμορφες στιγμές σε όλους όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα. Επιστρέψαμε στις εθνικές κατηγορίες και θέλουμε να μείνουμε εδώ. Τα μεγάλα λόγια τα αφήνουμε για άλλους, δεν είναι για εμάς οι προγραμματικές δηλώσεις άνευ ουσίας. Μας περιμένει δύσκολο έργο και πολλή δουλειά. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε. Διοίκηση, προπονητές, παίκτες και φυσικά αυτός ο υπέροχος κόσμος, που κρατάει ζωντανή την ιδέα που μας ενώνει όλους μας. Τον Εθνικό μας».