Απολυμάνθηκε το “Δ. Βικέλας” μετά το κρούσμα covid-19

Απολύμανση στο ΔΑΚ Βικέλας πραγματοποίησε την Τετάρτη (9/9) το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής αγωγής του Δήμου Βέροιας, έπειτα από κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε στον Φίλιππο.

Έτσι, ο Φίλιππος θα επιστρέψει και αυτός σήμερα (10/9) στις προπονήσεις έπειτα από δύο ημέρες, ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα της χρονιάς με το Παγκράτι για το Κύπελλο Ελλάδας την προσεχή Κυριακή (13/9).

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Βέροιας, όλα τα μέλη της υποβλήθηκαν σε εξετάσεις λόγω του κρούσματος που βρέθηκε πρόσφατα, με τα αποτελέσματα να είναι όλα αρνητικά.

Η ανακοίνωση του ΚΑΠΑ Βέροιας:

«Το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας, αντιμετωπίζοντας με υπευθυνότητα και δίχως διάθεση ανθρωποφαγίας την περίπτωση εμφάνισης κρούσματος covid – 19 σε μέλος του διοικητικού σχήματος ομάδας καλαθοσφαίρισης της πόλης μας, ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προχωρώντας και πέρα από αυτές στην προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού.

Συγκεκριμένα προβήκαμε την Τετάρτη 09-09-20, παντελώς προληπτικά, σε απολύμανση της σάλας και όλων των χώρων του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Βικέλας και θα αποδώσουμε και πάλι το γυμναστήριο σε χρήση την Παρασκευή 11-09-20, μετά την αναγκαία ενδελεχή καθαριότητα του χώρου.

Οι περιστάσεις και η εποχή απαιτούν ουσιαστικές και στοχευόμενες κινήσεις δίχως εντυπωσιασμούς και στοχοποίηση προσώπων. Όλοι και όλα κρίνονται, ιδιαιτέρως στις δύσκολες στιγμές, από την ψυχραιμία που μπορεί ο καθένας να επιδείξει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΣ».

Η ανακοίνωση του Φίλιππου Βέροιας:

«Η ΔΕ του τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας, με αφορμή την εύρεση θετικού κρούσματος COVID-19 σε μέλος της, είναι σε θέση να ανακοινώσει τα εξής :

Από την πρώτη στιγμή, με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης και σε άμεση συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, την ΕΟΚ και όλους τους αρμόδιους φορείς, υποβάλαμε στα απαραίτητα μοριακά τεστ τα μέλη της διοίκησης και του αγωνιστικού τμήματος τα οποία, σύμφωνα με την ιχνηλάτηση, θεωρήθηκαν «ύποπτες» επαφές. Ταυτόχρονα, αν και δεν μας υποδείχθηκε κάτι τέτοιο από τους αρμόδιους φορείς, η ομάδα μας σταμάτησε οικειοθελώς τις προπονήσεις για 2 μέρες (Τρίτη & Τετάρτη) για εντελώς προληπτικούς λόγους.

Με χαρά και ανακούφιση ανακοινώνουμε ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν τα μέλη μας ήταν ΟΛΑ αρνητικά και άρα, από αύριο κιόλας (Πέμπτη), η ομάδα μπαίνει πάλι στο γήπεδο για τη συνέχεια της προετοιμασίας της εν´όψει του πρώτου επίσημου αγώνα της χρονιάς για το Κύπελλο Ελλάδας στο Παγκράτι την Κυριακή 13/09.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό της πόλης μας και όχι μόνο, ότι η τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελεί για την ομάδα μας απόλυτη προτεραιότητα σε ΟΛΕΣ τις προπονήσεις, ΟΛΩΝ των τμημάτων μας, ανδρών και γυναικών, σε ΟΛΕΣ τις ηλικιακές βαθμίδες. Επίσης, να ενημερώσουμε ότι, όσοι εξ ημών παρίστανται στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας μας, φοράνε πάντα μάσκες και τηρούν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα.

Και τέλος να υπενθυμίσουμε ότι η ανδρική μας ομάδα ήταν από τις πρώτες που υπέβαλλε, με δικά της έξοδα, όλο το αγωνιστικό και προπονητικό team σε μοριακό έλεγχο κορονοϊού, παρότι δεν είναι υποχρεωτικός, πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της στις 20 Αυγούστου.

Επειδή η «λάσπη» και η «κλειδαρότρυπα» στην Ελλάδα είναι πολύ διαδεδομένα σπορ, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους όψιμους κιτρινιστές που βάλθηκαν να διασπείρουν κακοήθειες ότι, δυστυχώς γι αυτούς, τα πρωτόκολλα τηρήθηκαν με τη μέγιστη δυνατή συνέπεια και σοβαρότητα και με πλήρη συναίσθηση της κατάστασης. Απλά, επειδή ο χειμώνας θα είναι για όλους μακρύς και πιθανόν, αν και το απευχόμαστε σφόδρα, πολλοί θα βρεθούν στη θέση μας μέσα στη χρονιά, είμαστε αλήθεια πολύ περίεργοι να δούμε πως θα δράσουν αυτοί σε μια αντίστοιχη περίσταση. Είναι το γνωστό «εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ρθεις» ή αλλιώς «μην κρίνεις για να μην κριθείς».