« Αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή στην ιστορία του συλλόγου»

Δεν άφησε αναπάντητα η Ακράτα τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του ο Αλέξανδρος Σαρίκας με την οποία ο αθλητής εξήγησε τους λόγους που αποχώρησε από την ομάδα του. 

Ο πατρινός σύλλογος με ανακοίνωσή του αναλύει τα δρώμενα αλλά και τις απολαβές του παίκτη τον τελευταίο 1,5 χρόνο αναφέροντας τελικά πως ο Σαρίκας είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στην ιστορία του συλλόγου.

Αναλυτικά:

«Το Δ.Σ. του Α.Ο. Ακράτα ανακοινώνει την οριστική διακοπή της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Αλέξανδρο Σαρίκα. Επιθυμεί δε να ενημερώσει τους φιλάθλους για τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας :

Ο Αλέξανδρος Σαρίκας  ενσωματώθηκε στο Σύλλογο το 2015 και στην περίοδο 2015-2016 αγωνίστηκε στην ομάδα μας με  εξαιρετική απόδοση και αναδείχθηκε ηγέτης αυτής. Για την περίοδο 2015-2016 ο Αλέξανδρος Σαρίκας έλαβε από την ομάδα συνολικά το ποσόν των 12.500 Ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε από άτυπες  δωρεές φίλων της ομάδας. Παράλληλα η ομάδα πλήρωνε το ενοίκιο του (σε σπίτι όπου κατά απαίτησή του έμενε μόνος του) ,14 γεύματα του την εβδομάδα, τους λογαριασμούς  (ηλεκτρικό, νερό) καθώς και τα έξοδα  διασκέδασης  του. Η συνολική επιβάρυνση της ομάδας από τον Αλέξανδρο Σαρίκα για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 ξεπέρασε τα 21.000 Ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Σαρίκας επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του διακοπές (καθυστερημένα σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες), κουβαλώντας ένα σοβαρό πρόβλημα με το γόνατό του, που σύμφωνα με το θεράποντα ιατρό του οφείλεται στην προχωρημένη «μπασκετική του ηλικία» και στην καταπόνησή του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παρόλα αυτά η διοίκηση της ομάδας  τον έχρισε αρχηγό και υπομονετικά περίμενε την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος στο γόνατό του. Μετά την έναρξη του πρωταθλήματος  ο Αλέξανδρος Σαρίκας υπέπεσε σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων ενώ παράλληλα ακολουθούσε «δικό του» πρόγραμμα προπονήσεων , χωρίς όμως να υπάρχει καμία βελτίωση στο πρόβλημα του. Αποκορύφωμα της κακής συμπεριφοράς του ήταν το γεγονός ότι εξύβρισε σκαιότατα συμπαίκτη του – κι ενώ βρίσκονταν εντός του αγωνιστικού χώρου-κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα μας με την Ένωση Ιλίου, ενώ όταν κάποια στιγμή του ζητήθηκε από τον προπονητή του να επανέλθει στον αγώνα αρνήθηκε.  Έπειτα  από αυτά το Δ.Σ. αποφάσισε τη διακοπή της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή.

Ο Αλέξανδρος Σαρίκας κατόπιν «έβαλε λυτούς και δεμένους» για να επιστρέψει στην ομάδα, ενώ παράλληλα δημιούργησε μια αναστάτωση στους φιλάθλους και στην κοινωνία της περιοχής (μέχρι και σελίδα στο facebook δημιούργησε) για το δήθεν άδικο της απόφασης του Δ.Σ. Παρόλα αυτά η ομάδα συνέχισε να πληρώνει το ενοίκιο του σπιτιού του ως μη όφειλε, αφού είχε διακοπεί η συνεργασία και αυτός δεν είχε αδειάσει το σπίτι. Με την έλευση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας κ. Παναγιώτη Ζωντού και κατόπιν εισήγησης του και μετά τη δημόσια συγγνώμη του Αλέξανδρου Σαρίκα προς την ομάδα, αποφασίστηκε τελικά να του επιτραπεί η συμμετοχή στις προπονήσεις και η σταδιακή επανένταξη του στην ομάδα. Ο Αλέξανδρος Σαρίκας τελικά αγωνίστηκε ξανά με την ομάδα μας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον  Γλαύκο, όπου και κατέστη πασιφανές ότι δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα και λόγω του προβλήματος με το γόνατό του και γιατί ήταν απροπόνητος (με δική του ευθύνη). Μετά από λίγες ημέρες ενημέρωσε τη διοίκηση ότι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα στο γόνατό του θα χρειαζόταν μια ειδική θεραπεία (ενέσεις βλαστοκυττάρων)  που μαζί με τις αμοιβές των ιατρών, μαγνητικές τομογραφίες, άλλες  ενέσεις, οδοιπορικά έξοδα, φυσιοθεραπείες  κλπ το συνολικό κόστος θα ξεπερνούσε τα 2.500 Ευρώ, η δε πλήρης επανένταξή του στην ομάδα θα γινόταν μετά από περίπου δύο μήνες. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τη συμμετοχή του στους αγώνες της ομάδας και παραβλέποντας ότι η επανένταξή του θα γινόταν μετά τα 2/3 του πρωταθλήματος, η διοίκηση συναίνεσε να αναλάβει το κόστος της θεραπείας του.

Ο Αλέξανδρος Σαρίκας αντί να αφοσιωθεί στη θεραπεία του, όπου πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση του ποδιού του σήμερα είναι ακριβώς ή ίδια όπως τον Σεπτέμβριο αν και ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της θεραπείας, προτίμησε να συνεχίσει την αντιδεοντολογική συμπεριφορά και να υποπίπτει σε πειθαρχικά παραπτώματα, όπως διαρροή ψευδών ειδήσεων σε μπασκετικά site, με αποκορύφωμα την προτροπή του σε συμπαίκτη του « τι κάθεσαι, φύγε από την ομάδα αφού σου χρωστάνε», προτροπή που έγινε σε ιδιωτική συνομιλία που την προκάλεσε ο ίδιος.  Μετά από αυτά ο τεχνικός διευθυντής τον απέπεμψε από την ομάδα, μια απόφαση που συμμερίστηκε τελικά το Δ.Σ της ομάδας.

Ο Αλέξανδρος Σαρίκας φεύγει από την ομάδα της Ακράτας έχοντας κοστίσει  περισσότερα από 30.000 Ευρώ μέσα σε 14 μήνες  και αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή στην 47χρονη ιστορία του Συλλόγου. Ο ίδιος σε μήνυμα του αναφέρει ότι φεύγει λόγω «λάθους στην διαχείριση των οικονομικών απολαβών του». Ντροπή!

ΥΓ1. Στον ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε μία οικογένεια και εφαρμόζουμε «τα εν οίκω μη εν Δήμω». Όταν όμως προκαλούμαστε με ψευδή δημοσιεύματα και απαράδεκτες δηλώσεις οφείλουμε να απαντήσουμε και να διαφυλάξουμε το κύρος της ομάδας.

ΥΓ2. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα οικονομικά του Συλλόγου ούτε και στις σχέσεις παικτών –διοίκησης –προπονητών, όπως αναφέρουν κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. Αντιθέτως οι ίδιοι οι καλαθοσφαιριστές θέλησαν ομόφωνα να υπογράψουν κοινή δήλωση διάψευσης, πράγμα που δεν συνέβη γιατί δεν θέλαμε να δώσουμε τροφή σε καλοθελητές για να συνεχίσουν τα κακόβουλα δημοσιεύματα και δηλώσεις.

ΥΓ3 . 30.000 Ευρώ σε εποχή μεγάλης κρίσης, αποτελούν πρόκληση, το λιγότερο. Ο σύλλογος επιφυλάσσεται για τη διεκδίκηση μέρους του ποσού που κατεβλήθη αναιτίως στον καλαθοσφαιριστή, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

ΥΓ4. Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο αθλητή και δεν πρόκειται να επανέλθουμε αν και είμαστε βέβαιοι ότι θα προκληθούμε και πάλι».