Για πολλούς ο 2ος όμιλος νότου της Γ’ Εθνικής είναι ο δυσκολότερος της κατηγορίας. Φέτος όμως παρουσιάζεται με ένα εντελώς διαφορετικό… πρόσωπο, που κάνεις δεν ξέρει με σιγουριά σε ποια κλίμακα δυσκολίας θα τον ανεβάσει. Και αυτό γιατί επτά από της δέκα ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν πήραν μόλις φέτος το “εισιτήριο” για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Παπάγου – Λιβαδειά (Παπάγου, 17:00)

Ένα εναρκτήριο θετικό αποτέλεσμα ζητάει ο Παπάγος στην πρώτη του αγωνιστική επί της Λιβαδειάς. Οι νεοφώτιστοι βέβαια, μάλλον με γρίφους προσπάθησαν να προετοιμαστούν όλο αυτό το διάστημα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, μιας και το σύνολο του Νίκου Χρυσόγελου δε θυμίζει σε τίποτα εκείνο της περσινής σεζόν.

Μίλωνας – Παναγίτσα (Μίλωνα, 17:00)

Μπορεί ο Μίλωνας να συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στο 2ο όμιλο Νότου, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να συγκαταλέγεται στις ομάδες με εμπειρία της κατηγορίας. Αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί μάλιστα, στην αυριανή (14/10) του αναμέτρηση με την Παναγίτσα, η οποία πέρσι σε αντίθεση με αυτόν, απουσίαζε από τις εθνικές κατηγορίες.

Εργοτέλης – Παπάδος Γέρας (Λίντο, 17:00)

Άγνωστοι μεταξύ… γνωστών είναι το παιχνίδι της Κρήτης. Και αυτό γιατί νε μεν ο Εργοτελης θεωρείται ο «παλιός» του 2ου ομίλου, όμως μάλλον το ροστερ της Γέρας είναι πιο αναγνωρίσιμο σε αυτούς που ασχολούνται με την κατηγορία. Άλλωστε ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» καλείτε να διαβάσει και να σαμποτάρει το παιχνίδι που θα οργανώσει ένας πρώην Εργοτελήτης. Ο λόγος για τον Απόστολη Παντσιο, ο οποίος μετά την αποχώρηση του από το σύλλογο της μεγαλονήσου βρήκε την επομένη μπασκετικη του στάση στη Λέσβο.

Πεντέλη – Ιωνικός Νίκαιας (Νέας Πεντέλης, 17:00)

Το ματς ανάμεσα στην Πεντέλη και τον Ιωνικό Νίκαιας κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το «new entry» της 1ης αγωνιστικής, μιας και οι δυο προέρχονται από τα τοπικά πρωταθλήματα. Φυσικά μόνο απειρία δεν περιέχει αυτή η… συνταγή, καθώς και οι δυο σύλλογοι συμπεριλαμβάνουν στα ροστερ τους παίκτες καλά γνώστες της κατηγορίας.

(31/10) Ιεράπετρα – Πολυκράτης (Ιεράπετρας, 19:00)