Από την Κόβεντρι στη Βέροια ο Χρυσανθάκης

Η πόλη Κόβεντρι της Αγγλίας δεν έχει μόνο ποδοσφαιρική ομάδα. Έχει και μπάσκετ. Εκεί μάλιστα έπαιζε την προηγούμενη σεζόν το νέο μέλος του Φίλιππου Βέροιας, ο Χρήστος Χρυσανθάκης!

Η αγωνιστική περίοδος 2019-20 βρήκε τον 23χρονο γκαρντ/φόργουορντ στους Κόβεντρι Φλέιμς, ομάδα της 4ης κατηγορίας στη Μεγάλη Βρετανία. Από σήμερα (5/9) αποτελεί το 5ο μεταγραφικό απόκτημα του Φίλιππου.

Η ανακοίνωση του Φίλιππου Βέροιας:

«Η ΔΕ του τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας με χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χρήστο Χρυσανθάκη. Ο 23χρονος (24/10/97) ύψους 1.94 αθλητής κατάγεται από τη Νάουσα και αγωνίζεται στις θέσεις των shooting guard/small forward.

Ο Χρήστος έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στα τμήματα υποδομής και στην Κ20 του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, πριν ταξιδέψει για τις σπουδές του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εκεί, αγωνίστηκε για 2 χρόνια στο St. Thomas University στο Miami, ενώ στη συνέχεια, επιστρέφοντας για την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ευρώπη, αγωνίστηκε στην Αγγλία με την ομάδα του Πανεπιστημίου του Coventry.

Ο Χρήστος είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των παικτών του τωρινού μας ρόστερ, ο οποίος κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το τοπικό στοιχείο. Του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι υγιής, να χαρεί το μπάσκετ και να εκπληρώσει, μέσω των επιτυχιών της ομάδας, τις προσωπικές του φιλοδοξίες».