Από το δωμάτιο στο… παρκέ οι διεθνείς στο Σεράγεβο!

Οι ειδικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο Covid 19 σε όλο τον κόσμο, δεν αφήνουν εκτός… κάδρου και τον αθλητισμό, που ήδη έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Και αν κάποια παιχνίδια διεξάγονται, γίνονται υπό περίεργες συνθήκες. Σαν κι αυτές που βιώνουν οι διεθνείς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, οι οποίοι βρίσκονται από το μεσημέρι της Δευτέρας (23/11) στο Σεράγεβο, όπου και θα δώσουν τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2020, στο πλαίσιο της “φούσκας” που εφαρμόζει η FIBA.

Οι διεθνείς πάτησαν το πόδι τους στο Σεράγεβο και με το που βγήκαν από την πτήση τσάρτερ, πήραν σειρά πρώτοι για τα τεστ κορονοϊού, όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο της FIBA, αλλά και της Βοσνιακής κυβέρνησης για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Οι Έλληνες παίκτες έχουν κάνει ήδη το ανάλογο τεστ στην Ελλάδα, 48 ώρες πριν το ταξίδι και ακολούθησε το πρώτο και στο Σεράγεβο για όλα τα μέλη των αποστολών.

Οι Βόσνιοι έχουν απομονώσει πλήρως τους χώρους του ξενοδοχείου που διατίθενται για τις τέσσερις αποστολές, τους ανθρώπους της FIBA και της τοπικής οργανωτικής επιτροπής. Υπάρχει ξεχωριστή είσοδος και φυσικά ξεχωριστές αίθουσες συγκεντρώσεων για κάθε αποστολή. Τα δωμάτια είναι μονόκλινα για όλους, όπως σαφώς ορίζεται σε αντίθεση με τις διοργανώσεις σε καιρό υγειονομικής… ειρήνης, όταν συνηθίζεται οι παίκτες να μένουν σε δίκλινα. Στην τεράστια αίθουσα φαγητού, η κάθε αποστολή έχει τον δικό της μπουφέ και τα τραπέζια είναι με τις προβλεπόμενες αποστάσεις από καρέκλα σε καρέκλα.

Μιλώντας για είσοδο στο ξενοδοχείο, αυτή είναι και η μόνη που θα χρειαστεί, αφού έξοδος θα υπάρξει μόνο στην αναχώρηση. Στο εύλογο ερώτημα τι θα γίνεται με προπονήσεις και αγώνες, η απάντηση είναι απλή. Όλα κανονικά, καθώς το «Sports Hall Hills» είναι… μέσα στο ξενοδοχείο.

Πρόκειται για ένα πολυμορφικό κλειστό γήπεδο για όλα τα αθλήματα, που φυσικά τώρα έχει μετατραπεί μόνο σε μπάσκετ. Το γήπεδο επικοινωνεί με το ξενοδοχείο με εσωτερικό διάδρομο στο ισόγειο, μόλις βγαίνει κάποιος από τα ασανσέρ των ορόφων. Μοναδικό… εμπόδιο για να εισέλθει, είναι το ειδικό μηχάνημα, σαν αυτό των αεροδρομίων όταν περνάει κάποιος από έλεγχο, το οποίο ψεκάζει κάθε εισερχόμενο για απολύμανση!

Εννοείται ότι δεν υπάρχει χρήση αποδυτηρίων και μετά από προπονήσεις και αγώνες άπαντες θα κάνουν μπάνιο στα δωμάτιά τους. Θα είναι η ζωή της κάθε αποστολής για περίπου μια εβδομάδα.

Δείτε το σχετικό video με τη… ζωή στη “φούσκα” στο Σεράγεβο, όπως την κατέγραψε η κάμερα της ΕΟΚ.