«Αυτογκόλ» στον Μίλωνα…
Πρόταση να μην αγωνιστεί η ομάδα στη Basket League!

«Μπουρλότο» στο όνειρο της συμμετοχής του Μίλωνα στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ – μετά από 24 χρόνια – φαίνεται ότι… επιδιώκουν να βάλουν κάποιοι μέσα στον σύλλογο! Αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες που διέρρευσαν από την πρόσφατη γενική συνέλευση της ομάδας και στην οποία τέθηκε θέμα μη συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα της Basket League της επόμενης σεζόν, παρότι το «εισιτήριο» της ανόδου το κέρδισαν παίκτες και προπονητικό επιτελείο εντός του παρκέ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, στη διάρκεια αυτή της γενικής συνέλευσης, υπήρξαν υπέρμαχοι της άποψης να μην αγωνιστεί η ομάδα στην Α1, επικαλούμενοι μάλιστα – πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – το γεγονός πως τα οικονομικά δεδομένα που απαιτούνται για μια τέτοια κίνηση δεν θα βρεθούν, ή ακόμη κι αν βρεθούν υπάρχει ορατός κίνδυνος στην πορεία να «πνίξουν» το ιστορικό σωματείο. Σε μια αποστροφή μάλιστα της συζήτησης εκφράστηκε η άποψη ότι ο Μίλωνας δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Elite League, αλλά η θέση που κατέλαβε ήταν η… τρίτη, με βάση τον βαθμολογικό πίνακα με το τέλος της κανονικής περιόδου! Κάτι πάντως που δεν μπορεί κανείς να το υποστηρίζει και να το ενστερνίζεται, διότι σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό κι ο Παναθηναϊκός που στην Euroleague τερμάτισε στην 2η θέση στην κανονική περίοδο, στο τέλος με βάσει το format της διοργάνωσης κατέκτησε μεν το τρόπαιο, αλλά δεν το δικαιούται και δεν θα πρέπει να το πανηγυρίζει!!!

Αφήνουμε παράμερα αυτά που δεν έχουν άμεσο ενδιαφέρον, αλλά θα εστιάσουμε στο βασικό ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από το οικονομικό σκέλος για να μπορέσει ο Μίλωνας να σταθεί στην Basket League. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Δημήτρης Αγγελόπουλος (φωτό) – ο οποίος όπως είναι γνωστό από την αρχή της σεζόν είχε αναλάβει να «τρέξει» αρκετά από τα οικονομικά ζητήματα του Μίλωνα – συνεχίζει να οραματίζεται τη συμμετοχή της ομάδας στη Basket League, δεδομένου μάλιστα ότι όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει, έχει έγγραφη συμφωνία με τον σύλλογο για διετή συνεργασία. Όπως μάλιστα επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία, από την επόμενη κιόλας της κατάκτησης του πρωταθλήματος στην Elite League και την άνοδο της ομάδας, έχει ήδη προχωρήσει σε κινήσεις που επιτρέπουν στον Μίλωνα να προχωρήσει τις διαδικασίες για δημιουργία ΚΑΕ. Αποκάλυψε πρόσφατα σε διάλογο που είχε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι «… σε 10 ημέρες μαζεύτηκε όλο το μετοχικό κεφάλαιο… Συν την δική μου συμμετοχή περίπου 400 […]. Ονοματοδοσία ήδη 100… και χορηγίες τουλάχιστον 150». Κι όλα αυτά τα ποσά είναι σε χιλιάδες ευρώ, οπότε εκείνο που μπορεί να καταλάβει κάποιος είναι πως ήδη ο οικονομικός παράγοντας του συλλόγου έχει συγκεντρώσει σχεδόν κάτι παραπάνω από 500 χιλ. Ευρώ. Κι εκείνο που θέλει είναι να βρεθούν δίπλα του άνθρωποι με διάθεση και μεράκι, προκειμένου να πετύχει ο Μίλωνας τους στόχους που θα θέσει στη Basket League.

Τώρα γιατί κάποιοι προσπαθούν να βάλουν… «αυτογκολ» και με βάσει τα όσα ακούστηκαν στο ΔΣ δεν επιθυμούν ν’ αγωνιστεί η ομάδα στη Basket League, είναι κάτι που θα πρέπει να το ξεδιαλύνει, αλλά και να το ξεκαθαρίσουν οι διοικούντες το ιστορικό σωματείο.