Βασιλακόπουλος: «Μαθηματικά εκτός Εθνικής ο Καλάθης»

Την… έξοδο του Νικ Καλάθη από την Εθνική ομάδα ενόψει του Ευρωμπάσκετ προανήγγειλε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξη του στον Sentra 103,3. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε στη στάση του Κουφού, ενώ μίλησε και για το στόχο της Εθνικής στη Σλοβενία.

Αναλυτικά:

Για την φουρνιά της Νέων με τον Αντετοκούνμπο και όχι μόνο:

«Νομίζω ότι αυτή η φουρνιά είναι πολύ καλή. Σε συνδυασμό με την Παίδων που έρχεται από πίσω είναι ο κορμός της Εθνικής, φυσικά συμπεριλαμβανόμενης και αυτής του 1990 και του 1991. Αυτές θα δέσουν μεταξύ τους και θα δώσουν τη νέα Εθνική και για νέες επιτυχίες χωρίς, βέβαια, να το αφήνουμε αυτό ως άλλοθι για την παρουσία της Εθνικής στη Σλοβενία».

Τι πιστεύει για το Eurobasket της Σλοβενίας:

«Εχουμε και απουσίες χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία, όπως του Κουφού και η πιθανολογούμενη του Καλάθη. Αυτή η Εθνική, όμως, θα πρωταγωνιστήσει. Στόχος μας είναι να είμαστε παρόντες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 στην Ισπανία και να πάρουμε μετάλλιο και πάλι».

Για το αν τον ενόχλησε η στάση του Κουφού:

«Βεβαίως με ενόχλησε. Θα ήμουν ψεύτικος αν έλεγα κάτι άλλο. Με ενόχλησε από πολλές πλευρές. Από την ώρα που λέει ότι παίζει στην Εθνική, καλό θα ήταν να μην άκουγε τους ατζέντηδες. Αλλωστε μίλησα με τον Κιμ Μποχούνι και τον Στερν, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι σ’ αυτό το επίπεδο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει τους παίκτες και τους ατζέντηδες είναι που και πώς θα κάνουν το καλύτερο συμβόλαιο. Για αυτό νοιάζονται οι ατζέντης ή οι μεσίτες, όπως τους λέω εγώ».

Για τον Καλάθη και την πιθανολογούμενη απουσία του από το Eurobasket:

«Δυστυχώς η συνεννόηση με τον Καλάθη είναι δύσκολη. Δεν μπορούν να το βρουν ούτε οι προπονητές ούτε οι συμπαίκτες του. Δεν απαντάει σε κανένα στο κινητό του. Από όσο ξέρω μίλησε με τον Τρινικιέρι χθες και έβαλε κάποιες προϋποθέσεις για να παίξει στην Εθνική που μαθηματικά τον οδηγούν εκτός ομάδας».

Για την ασυνέπεια παικτών:

«Δεν είναι δυνατόν να αρχίσει ο κάθε παίκτης τα ίδια και τα ίδια. Να `ρθω στις 7, στις 10 και όλη η ομάδα να περιμένει να έρθει ο τελευταίος. Δεν γίνεται ο συνεπείς να πληρώνουν την ασυνέπεια των άλλων. Η ασυνέπεια δεν πρέπει να επιβραβεύεται. Πρέπει να επιβραβεύονται οι συνεπείς, αυτοί που έχουν το αίσθημα ευθύνης».

Για αυτά που γίνονταν παλιά με πρωταγωνιστή τον Γκάλη:

«Δεν θέλω να πω εγώ τι γινόταν παλια. Αλλά να σας πω και κάτι, ο Γκάλης ήταν Γκάλης και δεν είμαστε όλοι Γκάληδες. Αν είχε έρθει όχι μόνο στο προολυμπιακό του ’88, αλλά και στο πανευρωπαϊκό του ’91, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Για το αν υπάρχει περίπτωση για δια βίου αποκλεισμού:

«Όχι, αποκλείεται η δια βίου τιμωρία από την Εθνική».

Για τον Τρινκιέρι και γενικότερα το νέο στάτους στην Εθνική:

«Είμαι αισιόδοξος. Ο τρόπος που δουλεύει η ομάδα με `χει εντυπωσιάσει. Ο Τρινκιέρι ασχολείται εδώ και 3 μήνες με την ομάδα. Βάζει προβληματισμούς, δείχνει υπεύθυνος άνθρωπος, μιλάει με τους παίκτες και είμαι σίγουρος πως αυτή η υπευθυνότητα θα συμβάλλει στην επιτυχία».

Περί του επιπέδου του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα:

«Είμαστε σε καλή φάση και σε συλλογικό επίπεδο. Εχουμε παίκτες και προπονητές παντού. Και αυτό γιατί η παραγωγική και εξαγωγική διαδικασία λειτουργεί εξαιρετικά».

Για τον Αντετονκούμπο:

«Ο Αντετοκούμπο είναι φως για το μέλλον τόσο σε αθλητικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδοό. Και με την εξαγωγή της ελληνικής υπηκόοτητας αποκαταστάθηκε η αδικία για ένα παιδί που φοίτησε και γεννήθηκε στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια του Δημήτρη Καλογερόπουλου πάρθηκε έγκαιρα η υπηκοότητα και πρέπει να πω, βέβαια, ότι η ΕΟΚ είχε εξασφαλίσει την ελληνική αθλητική ιθαγένεια».