Βασιλακόπουλος: “Ξεκάθαρο πλάνο αφανισμού των πρωταθλημάτων”

Θέση για όσα συμβαίνουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πήρε μέσω δήλωσής του ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Η νέα μορφή της Euroleague (αλλά και εν γένει η συγκεκριμένη διοργάνωση) ως γνωστόν δεν αρέσουν στον Βασιλακόπουλο, ο οποίος μέσω της δήλωσής του επισημαίνει τις αρνητικές επιπτώσεις της στα εθνικά πρωταθλήματα.vasilakopoulos_eok_basketball champions league

Εκείνο, το οποίο υποστηρίζει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι ότι η νέα μορφή της Euroleague έχει ως στόχο τον αφανισμό των πρωταθλημάτων και πολύ περισσότερο της παραγωγικής διαδικασίας των παικτών.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ αναφέρει:

«Μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί η ενορχηστρωμένη εκστρατεία προπαγάνδας των ανθρώπων που υπηρετούν τη Βαρκελώνη να παρουσιάσουν το νέο… format (sic) της Ευρωλίγκας, ως τον τρόπο «απογείωσης» του αθλήματος και του θεάματος.

Οι δεξιοτέχνες της επικοινωνίας παραβλέπουν και πολύ φοβάμαι ότι το κάνουν εκούσια, τις τελείως αρνητικές επιπτώσεις που έχει στο αθλητικό κομμάτι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και ειδικά στους τομείς των εθνικών πρωταθλημάτων και της παραγωγικής διαδικασίας Ευρωπαίων παικτών αυτός ο τρόπος διεξαγωγής της Ευρωλίγκας.

Σύντομα θα παρουσιάσω μια εμπεριστατωμένη και με στοιχεία ανάλυση σχετικά με τις προαναφερθείσες επιπτώσεις. Για τον αφευρωπαϊσμό του… ευρωπαϊκού μπάσκετ, για το ξεκάθαρο πλάνο αφανισμού των εγχώριων πρωταθλημάτων, για την ανεξέλεγκτη εξουσία που έχει δοθεί στους διαιτητές, μετατρέποντάς τους σε κύριο παράγοντα διαμόρφωσης του αποτελέσματος. Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, πρέπει να επικρατήσει περίσκεψη και σοβαρός προβληματισμός απ’ όσους έχουν διάθεση πραγματικής συνεισφοράς και όχι άσκοπων και αστήρικτων πανηγυρισμών.

Επί του παρόντος, μια τελευταία επισήμανση: Άλλο πράγμα είναι η ψυχαγωγία, άλλο η διασκέδαση και άλλο πράγμα ο αθλητισμός. Συγχέοντας αυτές τις τρεις έννοιες και δημιουργώντας μόνο εντυπώσεις, προσφέρουμε τη χειρότερη των υπηρεσιών στον αθλητισμό».