Βασιλόπουλος: «Μόνο την παραμονή έχουμε στο μυαλό μας»

vasilopoulos-fwthsΤο Παγκράτι έκανε τη μεγάλη έκπληξη καθώς έφυγε από το Ψυχικό με το “διπλό”.  Ο Φώτης 

Βασιλόπουλος ήταν ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών (σ.σ. μαζί με τον Κουτρούλια)

μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ , για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του, τους στόχους της, το μέλλον του, ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με την Καβάλα που ακολουθεί.

Φώτη, πετύχατε τη μεγαλύτερη νίκη της αγωνιστικής, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση. Θεωρείς ότι σε πολλά παιχνίδια έχετε αδικήσει τους εαυτούς σας;

«Θεωρώ ότι είμαστε μία νέα ομάδα. Από πέρυσι έχουμε μείνει 2-3 παιδιά. Έχουμε δουλέψει όμως πάρα πολύ, με τους προπονητές και το γυμναστή. Ως στόχο είχαμε την παραμονή. Κάποιοι βέβαια στα Χριστούγεννα, μας είχαν ξεγραμμένους και έλεγαν ότι είχαμε ήδη πέσει. Αν εξαιρέσουμε ένα ματς με την ΑΕΚ, όλα τα άλλα παιχνίδια τα έχουμε παλέψει. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και κάτι καλύτερο, όμως, είμαστε μέσα στους στόχους μας».

Το πρωτάθλημα της Α2, χαρακτηρίζεται το πρωτάθλημα των εκπλήξεων. Πιστεύεις ότι μπορεί το Παγκράτι να διεκδικήσει την άνοδο;

«Όχι, σε καμμία περίπτωση, η ομάδα δεν έχει φτιαχτεί γι’ αυτό. Η ομάδα χτίστηκε για ένα συγκεκριμένο σκοπό κι αυτό το στόχο κυνηγάμε. Έχουμε κάποιους τραυματισμούς και προσπαθούμε οι υπόλοιποι παίκτες, να παίξουμε και γι’ αυτούς που λείπουν. Η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα, κάνει μεγάλη προσπάθεια. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει υγεία στην ομάδα. Εμείς σε κάθε ματς παίζουμε για τη νίκη και ότι είναι να έρθει, ας έρθει. Πάντως, στο μυαλό μας έχουμε μόνο τη σωτηρία».

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με την Καβάλα. Ποια σημεία θεωρείς ότι πρέπει να προσέξετε για να πάρετε τη νίκη;

«Η Καβάλα για μένα, από τη στιγμή που άλλαξε προπονητή, παίζει το καλύτερο μπάσκετ. Είναι ένας προπονητής, ο οποίος γνωρίζει την κατηγορία και έχει δουλέψει με τα περισσότερα παιδιά. Η Καβάλα έχει εξαιρετικό ρόστερ. Θεωρώ ότι θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να καταφέρουμε να περιορίσουμε 2-3 καλούς παίκτες της Καβάλας. Πιστεύω ότι θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι και θα κερδίσει ο πιο ψύχραιμος και ο πιο τυχερός».

Ποιο είναι πλέον το μπασκετικό σου όνειρο;

«Έχω κάνει κάποιες επιλογές στη ζωή μου και στο μπάσκετ. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αυτό που συμβαίνει εφέτος στο Παγκράτι, με καλύπτει. Υπάρχει υγεία στην ομάδα και το διασκεδάζω αυτό που κάνω. Κι από τη στιγμή που το διασκεδάζω, θα συνεχίσω να το κάνω».