Βλάχος: «Παραμονή σαν πρωτάθλημα»

Ο ΕΦΑΟΖ επικράτησε με 82-75 της Ένωσης Ιλίου, κάνοντας το 3-1 στη μεταξύ τους σειρά και παραμένοντας στη Β’ Εθνική. Ο προπονητής των νικητών, Βαγγέλης Βλάχος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την παραμονή τους στη Β’ Εθνική: «Όταν ξεκινάς με μειονέκτημα σίγουρα έχεις ένα ντισαβαντάζ. Και η συνολική παρουσία μας στο 2ο γύρο δεν προμήνυε την παραμονή μας. Ομολογώ ότι η ομάδα μετά από πάρα πολύ μεγάλες αντιξοότητες, ατυχίες και αστοχίες, τον τελευταίο μήνα έπαιζε καλά. Το δείξαμε και στο ματς με τη Μύκονο, όπου, παρ’ ότι έλειπαν ο βασικός μας playmaker, Σοφρωνάς και ο βασικός μας σέντερ, Χατζής, κοντράραμε το παιχνίδι και ουσιαστικά χάσαμε στα τελευταία 55”. Είχαμε αρχίσει να παίζουμε καλά, το βλέπαμε αυτό και τελικά έφτασε η κατάσταση όπως έφτασε και την καταλληλότερη στιγμή ήμασταν αυτοί που έπρεπε».

Για τα ματς με την Ένωση Ιλίου: «Είχαμε χάσει απ’ την Ένωση Ιλίου στο 2ο γύρο στην έδρα μας κι ενώ η ομάδα είχε κερδίσει στον 1ο γύρο εκτός έδρας. Σ’ αυτό το παιχνίδι πιθανόν να είχαν γίνει κάποια λάθη και τακτικά. Στο ματς που παίξαμε την Τετάρτη (05/04) μέσα στο Ίλιον ήμασταν και πολύ εύστοχοι και πολύ καλοί στην άμυνα. Κάποια στιγμή το ματς είχε πάει και στους 22 πόντους κα κερδίσαμε εύκολα. Περίμενα ότι το ματς του Σαββάτου (08/04) θα ήταν τελείως διαφορετικό από εκείνο. Το Ίλιον ήταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, αφού κόντραρε και τον Μίλωνα, ο οποίος κέρδισε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ήρθαν «διαβασμένοι», έβγαλαν αντίδραση, όπως το περίμενα, αλλά ευτυχώς ήμασταν πολύ καλά επιθετικά, παρ’ όλο που η Ένωση έβαλε 12 τρίποντα. «Κρατηθήκαμε» στο παιχνίδι παρ’ ότι στο 4ο δεκάλεπτο πέρασαν 2 φορές μπροστά με 3 πόντους. Επανήλθαμε, περάσαμε μπροστά και στο τελευταίο δίλεπτο παίξαμε κάποιες καλές άμυνες, σκοράραμε και η αποστολή επετεύχθη την καταλληλότερη στιγμή».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στο ρόστερ: «Τα Χριστούγεννα έφυγε ο Λιακόπουλος, όπου αυτή ήταν και η συμφωνία, αν βρει ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας να πάει εκεί. Περιμέναμε να γυρίσει ο Μαυριδάκος, ο μεγάλος άτυχος ο δικός μας. Πιστεύαμε ότι τον Οκτώβρη που γύρισε θα μπει στην ομάδα και τελικά ξαναμπήκε και έπαθε πάλι χιαστό. Έτσι, δεν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε 2ο playmaker. Το Δεκέμβρη καλός παίκτης δε φεύγει απ’ την ομάδα του, είναι πολύ περιορισμένη η αγορά. Οπότε αναγκαστήκαμε να μείνουμε με το Σοφρρωνά και «βαφτίσαμε» playmaker τον Οικονόμου, ο οποίος είναι «2άρι». Του μάθαμε κάποια πράγματα, είναι παιδί με πολύ ταλέντο, άρχισε να σκέφτεται σαν «άσσος» και μάς βοήθησε πάρα πολύ. Γύρισε και ο Χατζής που μάς έλειπε για 2 μήνες και τον τελευταίο μήνα κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μείνουμε στην κατηγορία. Πέσαμε με την Ένωση Ιλίου στα play-out και καταφέραμε να σώσουμε τη χρονιά, παρ’ ότι το Ίλιον είχε 2 νίκες παραπάνω από εμάς και βρισκόταν και σε πολύ καλή κατάσταση».

Για το αν έχουν συζητήσει για την επόμενη χρονιά: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν έχουμε βρεθεί καν με τα παιδιά της διοίκησης προς το παρόν, την επόμενη βδομάδα ίσως να βρεθούμε. Τώρα απολαμβάνουμε την επιτυχία, γιατί γι’ αυτά τα παιδιά είναι επιτυχία η παραμονή. Είναι όπως το έγραψα, ότι είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα. Οι όλες δυσκολίες που είχαμε μάς κάνουν να χαιρόμαστε περισσότερο την επιτυχία και ότι ο στόχος επετεύχθη».