Βλέπουν όαση στον… ορίζοντα για την Α2, αλλά την τελευταία λέξη έχουν οι λοιμωξιολόγοι

“Λευκός καπνός” δεν βγήκε από την τηλεδιάσκεψη του ΠΣΑΚ με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όμως στον σύνδεσμο βλέπουν… όαση στον ορίζοντα – τουλάχιστον – για την Α2. Αρκεί και η ΕΟΚ να πάρει την απόφαση και να βάλει το χέρι στην τσέπη για να καλυφθεί το ποσό που απαιτείται για τα απαραίτητα τεστ, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι αναμετρήσεις, όμως πάντα το λόγο έχουν και οι λοιμωξιολόγοι. Βέβαια το τι μέλλει γενέσθαι, θα κριθεί στη νέα τηλεδιάσκεψη που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα ΠΣΑΚ και Αυγενάκης, με την ελπίδα όλων των ερασιτεχνών αθλητών στο μεσοδιάστημα να έχει πάρει σάρκα και οστά, ώστε να ενταχθούν κι εκείνοι στα μέτρα ενίσχυσης της Κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ για το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης αναφέρει:

“Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη με ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης.
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, έκανε τις προτάσεις του στον Υφυπουργό Αθλητισμού για την επανέναρξη -τουλαχιστον- του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας και μπορεί όλα να φαντάζουν δύσκολα, όμως, υπάρχει μια… όαση στον ορίζοντα.
Υπεύθυνη κάθε πρωταθλήματος (και) για την επανέναρξη του, είναι η διοργανώτρια αρχή ή, η Ομοσπονδία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν οι ερασιτέχνες αθλητές στα μέτρα ενίσχυσης και ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη η επιστροφή τους στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Παρόλα ταύτα, το δρόμο προς την…όαση, ο ΠΣΑΚ τον έδειξε με τη συνεισφορά των 20 χιλιάδων ευρώ από το ταμείο αλληλοβοήθειας του και απομένει να βάλουν ένα…χέρι βοηθείας οι ομάδες και φυσικά η Ομοσπονδία, εάν θέλουν βεβαια να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

Οι προσπάθειες δεν αρκούν μόνον από τους παίκτες, το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα…
Καλό είναι να βγαίνουμε μπροστά και στα δύσκολα, όχι μόνον στις επιτυχίες…
Ελπίζουμε στη νέα τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού την επόμενη εβδομάδα, να συζητήσουμε την ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος”.