Βλασσόπουλος: «Κινδυνεύαμε να κατέβουμε με οκτώ παίκτες»

Η νίκη επί της Ιταλίας δεν ήταν σημαντική για την Εθνική Εφήβων μόνο για βαθμολογικούς λόγους. Ήταν και για ψυχολογικούς, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λίγο πριν από την έναρξη του τουρνουά. Τόσο σοβαρά, που λίγο έλειψε η Εθνική να παρατάξει οκτώ ετοιμοπόλεμους παίκτες στον χθεσινό αγώνα, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βλασσόπουλος, στις δηλώσεις που έκανε στο σάιτ της ΕΟΚ.

«Θεωρώ ότι παίξαμε πολύ καλά για πρεμιέρα Ευρωπαϊκού, όπου συνήθως υπάρχουν η πίεση και το άγχος. Εμείς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υγείας που προέκυψαν την Παρασκευή σε τέσσερις αθλητές μας, καθώς Καματερός, Αρσενόπουλος, Σανδραμάνης και Καράμπελας παρουσίασαν συμπτώματα διάρροιας και εμετούς. Τόσο ο γιατρός της ομάδας Γιώργος Παππής, όσο και ο φυσιοθεραπευτής Τάσος Παπαγιαννίδης κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, καθώς κινδυνεύαμε να κατέβουμε στον πρώτο αγώνα με οκτώ παίκτες», τόνισε ο Βλασσόπουλος.

«Τελικά οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές μας αισθάνθηκαν καλύτερα, ο Καματερός παρέμεινε στο ξενοδοχείο, και έτσι αντιμετωπίσαμε την Ιταλια. Τα παιδιά παρά το πρόβλημά τους βοήθησαν πάρα πολύ, είχαμε σε πολύ καλή ημέρα τον Ρογκαβόπουλο και με καλή άμυνα φέραμε το νικηφόρο αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, που είπε αναφορικά με τον επόμενο αγώνα με την διοργανώτρια Λετονία: «Είναι γηπεδούχος, σκληρή και δυνατή ομάδα. Θα έχει τη στήριξη του κόσμου, όμως για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι καθώς θέλουμε να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν γίνεται πιο πλεονεκτική θέση στον χιαστί αγώνα».

Ρογκαβόπουλος: «Όσο παραμένουμε ενωμένοι, θα είμαστε πολύ δυνατοί»

Ο πρωταγωνιστής της Εθνικής στο πρώτο παιχνίδι, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, στάθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης νίκης, την οποία αφιέρωσε μάλιστα στον Τάσο Καματερό, που έμεινε στο ξενοδοχείο… «Η ομάδα πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη που της τονώνει το ηθικό και της δίνει σημαντικούς βαθμούς για τη συνέχεια και την βαθμολογία του ομίλου, ενόψει των αγώνων χιαστί. Άγχος υπήρχε καθαρά δημιουργικό, διότι όλα τα παιδιά ανυπομονούσαν να πατήσουν παρκέ και να αγωνιστούν», δήλωσε αρχικά ο 17χρονος γκαρντ/φόργουορντ.

«Η θέληση να παίξουμε και να πάρουμε τη νίκη ήταν τόσο μεγάλη που ο Νίκος (Αρσενόπουλος) και ο Χρυσόστομος (Σανδραμάνης), αν και αδιάθετοι, αγωνίστηκαν στο 100% και ο Καράμπελας που είχε το ίδιο πρόβλημα δεν σταμάτησε ποτέ να φωνάζει από τον πάγκο. Η νίκη είναι αφιερωμένη στον Τάσο Καματερό που εξαιτίας της αδιαθεσίας αυτής δεν ήταν σε θέση να μας ακολουθήσει σήμερα στο γήπεδο για το παιχνίδι και έμεινε στο ξενοδοχείο. Όλα αυτά μαζί κάνουν την νίκη πιο ιδιαίτερη, γιατί δείξαμε χαρακτήρα», συνέχισε ο Ρογκαβόπουλος.

Όσον αφορά στον επόμενο αγώνα με την Λετονία, ο άσος της Εθνικής δήλωσε: «Θα είναι ακόμη δυσκολότερο το αυριανό παιχνίδι. Το περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία. Να μπούμε και να παλέψουμε! Ο στόχος μας είναι να παλεύουμε σε κάθε φάση και στο τέλος θα δούμε που θα φτάσουμε. Όσο παραμένουμε ενωμένοι, θα είμαστε πολύ δυνατοί».