Βλασσόπουλος: «Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό»

Η Εθνική Εφήβων δεν τα κατάφερε απέναντι στην ανώτερη Ισπανία (70-54) γνωρίζοντας την ήττα στο δεύτερο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Για το παιχνίδι μίλησαν μερικοί από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης με τον Γιώργο Βλασσόπουλο να σχολιάζει: 

«Είχαμε για ένα ημίχρονο πολύ καλή παρουσία, πήγαν όλα όπως τα είχαμε σχεδιάσει, αλλά στο δεύτερο μέρος η κούραση, οι κακές επιλογές στην επίθεση και τα χαμένα ριμπάουντ έφεραν την ανατροπή. Ο Γκαρούμπα είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης, που διαβάζει καλά το παιχνίδι και μας δυσκόλεψε πολύ. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Για να είσαι ανταγωνιστικός απέναντι σε μια τέτοια ομάδα θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και κοντά στο σκορ συνέχεια. Η Ισπανία είναι πιο έτοιμη ομάδα από μας. Και τα δικά μας παιδιά έχουν ταλέντο, αλλά δεν είναι τόσο έτοιμη. Πρέπει πρώτα τα παιδιά να δουλεύουν και μετά να διαφημίζονται. Τα δικά μας παιδιά θα είναι έτοιμα σε 3-4 χρόνια. Οι Ισπανοί έχουν δώσει πολλά σοβαρά ματς όλη τη σεζόν, σε σύγκριση με τα δικά μας παιδιά. Η Σλοβενία είναι στα μέτρα μας. Παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ, αλλά θεωρώ πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και συνεπείς σε άμυνα και επίθεση, μπορούμε να πάρουμε χάλκινο. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η σχέση της ομάδας με τον κόσμο». 

Από την πλευρά του, ο Ζώης Καράμπελας είπε: «Δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Αυτή τη φορά ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά ίσως δεν είχαμε δυνάμεις και δεν αντέξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Εδώ που φτάσαμε όμως πρέπει να το ξεχάσουμε κατευθείαν και να κοιτάξουμε τον μικρό τελικό. Κρατάμε το ομαδικό παιχνίδι και την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου. Την έχουμε κερδίσει τη Σλοβενία, δεν θα είναι όμως ίδιο παιχνίδι. Θα δώσουμε και την ψυχή μας και ελπίζουμε να πάρουμε το χάλκινο. Έχουμε πάρει πολλά μαθήματα, δώσαμε απαντήσεις σε κάποιους που δεν μας πίστευαν και τώρα θέλουμε το χάλκινο». 

Ο Βαλάντης Κουρτίδης ανέφερε: «Το ξεκίνημά μας ήταν εντυπωσιακό, αλλά η Ισπανία είναι πολύ αθλητική ομάδα και μας πήρε τα ριμπάουντ. Δυστυχώς στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και ξέφυγε το παιχνίδι. Στην αρχή βγάλαμε ομαδικότητα, αλλά υστερούμε πολύ στην αθλητικότητα και πρέπει να δουλέψουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Σλοβενία. Μπορεί να κερδίσαμε εύκολα στον όμιλο, αλλά θα είναι διαφορετικό ματς. Θα τα δώσουμε όλα για την τρίτη θέση». 

Τέλος, ο Δημήτρης Κλωνάρας δήλωσε: «Εμείς δεν θα πούμε ποτέ ότι μια ομάδα ήταν ανώτερη από μας. Πάντα παλεύουμε, για 25 λεπτά συμβαδίζαμε στο σκορ, αλλά χάσαμε. Δεν θα τα βάψουμε μαύρα, το μετάλλιο μετρά πολύ και θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου για να πάρουμε την τρίτη θέση. Προσωπικά ζήτησα να παίξω, κανονικά χρειαζόμουν παραπάνω αποθεραπεία αλλά ήθελα να βοηθήσω. Ελπίζω να βοηθήσω την Κυριακή τα παιδιά για να πάρουμε τη νίκη. Ο στόχος είναι πάντα υψηλός, παλεύουμε για το χρυσό. Κανένας δεν πίστευε πως θα φτάσουμε στην τετράδα, ειδικά μετά τις ήττες από Ισπανία σε φιλικό και τη Γαλλία στον όμιλο. Όμως πεισμώσαμε και δείξαμε στη συνέχεια πως είμαστε πολύ καλύτεροι από εκείνη την εικόνα. Υπάρχει κούραση στην ομάδα, αλλά είμαι σίγουρος πως θα τα δώσουμε όλα. Δεν πρέπει να σταθούμε στη νίκη μας επί της Σλοβενίας στον όμιλο, είναι καλή ομάδα αλλά πιστεύω πως μας ταιριάζει σαν αντίπαλος».