Βόβορας: «Τιμή για κάθε προπονητή»

Ο νέος ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, μίλησε στο Sepk.gr για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά και το άλμα που έκανε ο ίδιος στην καριέρα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη συνεργασία του με τον Αργύρη Πεδουλάκη στο Ρέθυμνο, στον ΠΑΟΚ και στο Περιστέρι:

«Όταν ο κόουτς συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και μου ζήτησε να συνεργαστούμε, μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να δουλέψω στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι τιμή για τον κάθε προπονητή να δουλεύει σε μια ομάδα με την ιστορία, τους στόχους και τη δυναμική του Παναθηναϊκού».

Για τη μεταβατική περίοδο του Παναθηναϊκού:

«Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να κάνουμε μια νέα αρχή για τον Παναθηναϊκό, έχοντας το δύσκολο έργο να χτίσουμε από την αρχή το ρόστερ, μιας και από την περσινή ομάδα έμειναν μόνο δύο παίκτες. Δουλέψαμε πολύ στο χτίσιμο, ψάχνοντας τους κατάλληλους παίκτες, ώστε να ταιριάζουν με τη φιλοσοφία του κόουτς. Αναζητήσαμε πρόσωπα που συμπληρώνουν το ένα το άλλο, ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα με συγκεκριμένους ρόλους και καλή χημεία».

Για την προετοιμασία:

«Περιμένουμε από Δευτέρα να ενσωματωθούν άλλα τρία παιδιά. Έχουμε στο Καρπενήσι ένα βασικό κομμάτι από τον κορμό κι έτσι θέλουμε να μπούμε στη φιλοσοφία του προπονητή τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Μια καινούργια ομάδα με τόσα νέα πρόσωπα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι από τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας και πάνω σε αυτά να προσπαθήσει να χτίσει σιγά-σιγά. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο η όλη διαδικασία, αλλά η ποιότητα των παικτών είναι τέτοια που θα βοηθήσει να προχωρήσουμε γρήγορα για να είμαστε έτοιμοι όταν έρθουν τα επίσημα παιχνίδια».