Β. Αλεξανδρής: “Ο Έλληνας προπονητής μπορεί να μεγαλουργήσει”…

“Με την ιδια συνέπεια που με χαρακτηρίζει σε όλη μου την ζωή… αναχωρώ το απόγευμα στην Ιορδανια για την νέα πρόκληση της καριέρας μου.. με τις αποσκευές μου γεμάτες από τις ευχές σας και μοναδικό στόχο να πετύχω.. το θεωρώ δεδομένο”, είναι το… post του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook λίγες ώρες πριν πετάξει με προορισμό το Αμάν της Ιορδανίας. Ο “τίγρης” βέβαια πριν μπει στο αεροπλάνο για το Αμάν, μίλησε στο site των Ελλήνων προπονητών για την απόφασή του να πει το ναι στην ομοσπονδία της Ιορδανίας, αλλά και τα πιστεύω του για τους Έλληνες προπονητές.

Για την συνεργασία του με την Εθνική ομάδα της Ιορδανίας
“Η πρόταση ήρθε τον τελευταίο καιρό μέσω ενός φίλου και την αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά. Θεωρώ πολύ τιμητικό να εκπροσωπείς μία χώρα στο ανώτερο επίπεδο του αθλήματος. Είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να πετύχω τους στόχους που θα θέσουμε με την Ομοσπονδία για να εκπροσωπήσω επάξια εκτός από την Ιορδανία και το μπάσκετ της χώρας μας”.

Για τους στόχους που θέτει
“Ακόμα δεν έχουμε μιλήσει για λεπτομέρειες, καθώς δεν θέλαμε να γίνει κάτι τέτοιο τηλεφωνικά. Οι συζητήσεις θα γίνουν από αύριο όπου θα βρίσκομαι στο Αμάν. Θα μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας, τα φιλικά που πρέπει να γίνουν και φυσικά τους στόχους που θα πρέπει να επιτευχθούν”.

Για την πρόκληση να εργαστεί για πρώτη φορά μακριά από την Ελλάδα
“Ήταν κάτι που το ήθελα και το επιδίωξα για λόγους ευνόητους. Η κατάσταση έχει δυσκολέψει πολύ και τα σωματεία είναι περιορισμένα αρκετά στο οικονομικό κομμάτι. Όταν υπάρχει οικονομική δυσκολία οι περισσότεροι ψάχνουν για φτηνές λύσεις, όμως για εμένα η προπονητική είναι μεράκι κι επάγγελμα οπότε δεν θέλω να γίνομαι μέρος ενός συστήματος που δεν μου αρέσει. Γενικά υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμώ μέσα στο χώρο του μπάσκετ και θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους και να τους βοηθήσω.
Πίστευα και πιστεύω ότι ο Έλληνας προπονητής έχει μεγάλη αξία κι όταν του δίνεται η δυνατότητα να δουλέψει στο εξωτερικό με καλές συνθήκες τότε μπορεί να μεγαλουργήσει”.