Β. Τζόλος: «Τώρα ξεκινούν οι πραγματικές “μάχες”»

Η Δόξα Λευκάδας κέρδισε εκτός έδρας τη Νίκη Βόλου με 86-75, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής και ο «άσσος» των νικητών, Βαγγέλης Τζόλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» στο webardio της ΕΟΚ με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά είπε:

Για την επιστροφή του στη Δόξα Λευκάδας: «Εγώ ξανάπαιξα εδώ πριν 5 χρόνια, όταν ήμασταν στην Α2 και γνωρίζοντας τους ανθρώπους που ήταν στη διοίκηση και ξέροντας πόσο συνεπείς είναι σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα, δε μου ήταν δύσκολο να πω το “ναι” για να έρθω πάλι εδώ».

Για τα τελευταία δύο ματς της ομάδας: «Εμείς έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια. Το πιο κρίσιμο είναι το Σάββατο (18/03) με τον Έσπερο Λαμίας, όπου έχουμε χάσει εκτός έδρας στον 1ο γύρο και πρέπει σίγουρα να κερδίσουμε τώρα για να τον έχουμε στο 1-1. Πρέπει σίγουρα να πάρουμε αυτό το ματς και μετά να δούμε τι θα κάνουμε την τελευταία αγωνιστική με τον Φίλιππο, όπου μετά απ’ αυτό ξεκινούν οι πραγματικές “μάχες”».

Για το φετινό στόχο της Δόξας: «Η ομάδα “χτίστηκε” για ν’ ανέβει απ’ την αρχή της χρονιάς. Δυστυχώς, με 2-3 κακά αποτελέσματα που υπήρξαν στη συνέχεια δεν ήταν τόσο εύκολο να πεις ότι ήταν εφικτή η άνοδος. Κάναμε μια πολύ κακή ήττα απ’ τα Τρίκαλα στην έδρα μας, όπου ήταν πολύ κακή γιατί βρισκόμασταν 15 πόντους μπροστά σε όλο το ματς. Αυτό το αποτέλεσμα ίσως να μας “κυνηγάει” όλη τη χρονιά, γιατί χάσαμε και στα Τρίκαλα και μάς έχουν στο 2-0. Αυτή η ήττα μπορεί να κάνει κακό σ’ εμάς, διότι αν πέσουμε στα πλασαρίσματα με τα Τρίκαλα θα είναι λίγο δύσκολο. Θα κοιτάξουμε γενικά ν’ αποφύγουμε τα Τρίκαλα και, από ‘κει και πέρα, με όποια ομάδα και αν πάμε θα την έχουμε στο 1-1. Ελπίζω να είμαστε εμείς στο τέλος η ομάδα που θ’ ανέβει».

Για τις εμφανίσεις της ομάδας του το 2023: «Η ομάδα ενισχύθηκε πολύ και τα Χριστούγεννα φέρνοντας και εμένα στην ομάδα και τον Βούγιοβιτς και τον κόουτς Καλαμπάκο. Η ομάδα ξεκίνησε να παίζει ένα διαφορετικό μπάσκετ απ’ ό,τι είχε συνηθίσει απ’ την αρχή της χρονιάς και να βρίσκει ένα ρυθμό. Μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλά και τ’ αποτελέσματα είναι καλά, αν εξαιρέσουμε την ήττα απ’ τα Τρίκαλα εκτός έδρας. Για εμάς ουσιαστικά ξεκινούν οι “μάχες” από τώρα».

Για τον 3ο όμιλο: «Στον 3ο όμιλο είναι 4-5 ομάδες που είναι πολύ δυνατές. Γίνεται ένας χαμός για το ποιος θα μπει στα play-off, αν και «κλείδωσαν» οι θέσεις. Πιστεύω ότι αυτός ο όμιλος είναι πολύ πιο δύσκολος σε σχέση με τους υπόλοιπους ομίλους».

Για το πώς βρέθηκε στην Ισλανδία και τη Γκρίνταβικ: «Σίγουρα με βοήθησε και η περσινή μου χρονιά, όπου ήμουν στον Ιωνικό και εν τέλει σώσαμε και την ομάδα με περισσότερους Έλληνες παίκτες. Το καλοκαίρι είχα κάποιες προτάσεις, ήθελα χρόνια να ζήσω την εμπειρία του εξωτερικού και τελικά μου ήρθε μια πρόταση απ’ την Ισλανδία. Το σκέφτηκα, με βοήθησε πολύ ότι θα ήταν και ο Γάιος Σκορδίλης μαζί μου στην ίδια ομάδα, οπότε πήρα την απόφαση να πάω».

Για το αν θα ξαναπήγαινε στο εξωτερικό: «Αν μου έρθει κάτι που πιστεύω ότι αξίζει να μπω στη διαδικασία να το σκεφτώ, ίσως και να το ξανάκανα. Δεν είναι τόσο εύκολο πλέον όμως, γιατί έχω και μια οικογένεια από πίσω».