Γαλάνης: «… Βάζουμε τον πήχη μας χαμηλά!»

Ο Πιερικός Αρχέλαος στάθηκε και με το παραπάνω αξιοπρεπής απέναντι στην ΑΕΚ. Η ομάδα της Κατερίνης έπαιξε στα… ίδια τη «βασίλισσα» χάνοντας όμως στις λεπτομέρειες. Οι αποφάσεις των διαιτητών είναι ένα θέμα το οποίο κουβεντιάζουν στην ομάδα, ενώ και ο Δημήτρης Γαλάνης σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα αναφέρθηκε στους ρέφερι της αναμέτρησης:

«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις αποφάσεις των διαιτητών. Ούτε λαϊκίζω, ούτε μιλώ με σκοπιμότητα και ούτε πιστεύω ότι τα προβλήματα λύνονται με κραυγές. Γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας να κρατηθεί το μπάσκετ και πρέπει όλοι να συνηγορήσουμε σ΄ αυτό. Αν οι διαιτητές νοιώθουν ότι απέδωσαν στον αγώνα με την ΑΕΚ, τότε βάζουμε τον πήχη μας πολύ χαμηλά. Συνομιλώ με προπονητές στην Ευρώπη (Σκαριόλο, Ζντοβτς, Ιβάνοβιτς) και τους εξηγώ πόσο καλοί είναι οι έλληνες διαιτητές, ότι έχουν ταλέντο, ένστικτο, καταβάλουν προσπάθεια, προπόνηση και ότι υπάρχει και υποδομή με πολύ άξιους νέους διαιτητές από πίσω. Το μπάσκετ δεν έχει ταβάνι σε μια πολύ δύσκολη εποχή, μη συρρικνώνουμε τον εαυτό μας με εσωστρέφεια, αξίζουμε πολύ περισσότερο. Τέλος, η «βασίλισσα» ΑΕΚ δεν βοηθιέται με αυτόν τον τρόπο. Είναι τεράστια ομάδα και η δύναμη κρύβεται στους κόλπους της».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Φουτσιτζής αναφέρθηκε και αυτός στην εμφάνιση της ομάδα στο παιχνίδι του Σαββάτου: «Στον αγώνα με την ΑΕΚ παίξαμε ώριμα, έξυπνα και κοιτάξαμε τον αντίπαλο στα μάτια. Είναι δύσκολο να κερδίσει κανείς μια «βασίλισσα», αλλά ακόμη πιο δύσκολο όταν έχει μαζί και τους … αυλικούς της. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για να θρηνούμε χαμένα παιχνίδια, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Η ομάδα αγώνα με τον αγώνα δείχνει βελτιωμένη, καθώς και τις πραγματικές δυνατότητες της. Μια ακόμη φορά θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους φιλάθλους μας να γεμίσουν με θετική ενέργεια το γήπεδό μας, όπως άλλωστε σε κάθε αγώνα στην Κατερίνη».