Γαλάνης: «Ο ρόλος των διαιτητών είναι ακρογωνιαίος»

Η εντός έδρας ήττα από την Νέα Κηφισιά… πόνεσε τον Πιερικό Αρχέλαο. Ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Γαλάνης σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μίλησε για το παιχνίδι αναφέρθηκε στη διαιτησία τονίζοντας πως όλοι οι ρέφερι πρέπει να σφυρίζουν το ίδιο.

«Ποτέ δεν λαϊκίζω, ποτέ δεν λέω κάτι για να δημιουργήσω κάποια εντύπωση και τα παιδιά που μας σφύριξαν το Σάββατο, τα τιμώ και ειλικρινέστατα είναι και καλοί διαιτητές και καλοί άνθρωποι. Απλά, δεν έχω δει ξανά άλλη ομάδα που αγωνίζεται εντός έδρας να έχει και τους δυο ψηλούς της με 5 φάουλ μέσα σε 20 λεπτά (4 φάουλ επιθετικά σε pick and roll), ούτε αντίπαλη ομάδα να παίρνει 8-9 φάουλ …επαφής. Τέλος, πρέπει οι διαιτητές όπου και σφυρίζουν, είτε στην Αθήνα, είτε στην Πάτρα, είτε στη Γαύδο, πρέπει να σφυρίζουν το ίδιο. Ο ρόλος τους είναι ακρογωνιαίος για το μπάσκετ, είναι ρόλος δικαιοσύνης».

Με τη σειρά του ο Κώστας Μπεχλιβάνης  σχολιάζοντας το ματς ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όχι μόνο λόγω της βαθμολογικής θέσης και των δύο ομάδων, αλλά και λόγω της αξίας του αντιπάλου μας. Είχαμε πολλά προβλήματα όλη τη βδομάδα και δεν προετοιμαστήκαμε όπως θα θέλαμε, κάτι που μας βγήκε και στον αγώνα. Είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά είναι στο χέρι μας να διορθώσουμε την κατάσταση πρώτα για μας και δεύτερο για όσους νοιάζονται για την ομάδα και το δείχνουν έμπρακτα κάθε Σάββατο στο γήπεδο».