Γιάννης Αγραβάνης, Αθηναίου και Τολιόπουλος στους 14 “εκλεκτούς” του Σκουρτόπουλου για τα ματς στο Σεράγεβο

Τους 14 παίκτες που θα φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο στα δύο παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2022 που θα γίνουν στο Σεράγεβο, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος. Τα ονόματα που ξεχωρίζουν στις κλήσεις είναι του Αθηναίου, που επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τον τραυματισμό του, αλλά και των Γιάννη Αγραβάνη και Μιχάλη Λούντζη, που θ’ αγωνιστούν για δεύτερη φορά, ενώ ντεμπούτο με το εθνόσημο θα κάνει ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Στην πρωτεύουσα της Βοσνίας θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες του συγκεκριμένου ομίλου για αυτό το «παράθυρο», με το καθεστώς της «φούσκας» και οι υποχρεώσεις της Εθνικής είναι στις 27/11 (19.00) με αντίπαλο τη Λετονία και στις 29/11 (19.00) με τη Βουλγαρία.

Στους δύο πρώτους αγώνες, έχουν επιτευχθεί ισάριθμες νίκες, εντός έδρας επί της Βουλγαρίας με 73-63 και εκτός έδρας επί της Βοσνίας με 70-65.

Οι 14 παίκτες είναι οι εξής: Γιάννης Αγραβάνης (Χαρίλαος Τρικούπης), Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Γιάννης Αθηναίου (Περιστέρι), Χάρης Γιαννόπουλος (Προμηθέας), Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ), Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής), Δημήτρης Κατσίβελης (ΑΕΚ), Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μάντζαρης (Προμηθέας), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Γάιος Σκορδίλης (Περιστέρι), Βασίλης Τολιόπουλος (Ιωνικός Νίκαιας), Μιχάλης Τσαϊρέλης (Ηρακλής), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΑΕΚ).