Γκίμας: «Εχουμε πίστη στη δύναμη της ομάδας μας»

gimasΣε ένα δύσκολο και σημαντικό ο Φίλιππος Βέροιας αντιμετωπίζει στην Αθήνα το Περιστέρι. Εν όψει το αγώνα ο Δημήτρης Γκίμας δήλωσε στο filipposbc.gr : ” Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Ξέρουμε οτι το παιχνίδι είναι τελικός για την αντίπαλη ομάδα η οποία και ιστορική είναι και πολύ καλό ρόστερ διαθέτει. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις ασθένειες του Τόζιου και του Οικονομόπουλου οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να προπονηθούν αυτή την εβδομάδα γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την προετοιμασία μας. 

Επισης έπρεπε να διαχειριστούμε και την ήττα του Σαββάτου τονίζοντας στους παίκτες ότι αυτή πέρα από τα δικά μας λάθη προήλθε και από την ανωτερότητα των αντιπάλων οι οποίοι υπερήχαν και ποιοτικά και ποσοτικά.  Δεν είναι άλλωστε ντροπή να αναγνωρίζει κανείς την ανωτερότητα του αντιπάλου.

Έξ αρχής και δεδομένων των συνθηκών η προσπάθεια που γίνεται από όλους στο τμήμα δηλαδή από τον κ Λάζο, τους αθλητές, κάποιους φίλους του τμήματος και από εμάς τους προπονητές είναι ηρωική και αξιοπρεπέστατη. Οργανωτικά αλλά και αγωνιστικά η ομάδα είναι ανταγωνιστική και συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις της χάρη και στη βοήθεια των χορηγών της. Αυτό το γνωρίζουν και οι αθλητές και όλοι εμείς που εργαζόμαστε γι΄αυτή.

Ξεκινήσαμε λέγοντας ότι όποιος χάνει απ τον Φίλιππο υποβιβάζεται μαζί του ή χάνει την άνοδο από αυτόν. Στην πορεία όλοι οι προαναφερθέντες παράγοντες ενίσχυσαν την πίστη μας και μετέτρεψαν τον στόχο της απλής διεκπαιρεωτικής παρουσίας σε αγώνα παραμονής. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται είναι μακρύς και πολλές φορές επίμονος.

Δεν είναι όμως ούτε μάταιος ούτε καταδικασμένος. Εξακολουθούμε όλοι μας να έχουμε πίστη στη δύναμη της ομάδας μας και στην παραμονή στην κατηγορία”.