Γωνιωτάκης: «Πληρωμή μας είναι η ευκαιρία που παίρνουμε στη Γ Εθνική»

Το Δειλινό ξεκίνησε την προετοιμασία του για το… ταξίδι του στη Γ’ εθνική, με όλους όσοι θα συμμετάσχουν σε αυτό να μην κρύβουν την αγωνία τους για να ζήσουν αυτή την εμπειρία. Ο Γιώργος Γωνιωτάκης είδε στο πρώτο ραντεβού της ομάδας, όλους να είναι παρόντες στο κλειστό του Μελίνα Μερκούρη και ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. Μιλώντας μάλιστα στο athleticradio.gr τόνισε ότι η νέα αγωνιστική σεζόν είναι μια «πρόκληση» για τον ίδιο και το νεαρό σύνολο του και πως κάθε παιχνίδι στον 2ο όμιλο νότου θα είναι μια ξεχωριστή «μάχη» για την ομάδα της Κρήτης.

«Η ομάδα φέτος στήθηκε συνολικά, με δυο να αποφασίζουν από το προπονητικό και δύο από το διοικητικό τιμ. Φέραμε ακριβώς αυτούς τους παίκτες που θέλαμε. Ότι ζήτησα εισακούστηκε και έγινε πραγματικότητα. Θέλαμε να φτιάξουμε μια νεανική ομάδα με φιλοδοξία και να κάνουμε ένα… κόνσεπτ που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Κρήτη. Δηλαδή να φτιάξουμε μια ομάδα με μικρούς φιλόδοξους και παίκτες από εδώ. Αυτό σημαίνει είτε Ηρακλειώτης, είτε φοιτητής στο Ηράκλειο. Αλλά παίκτες που είναι εδώ, που μένει ήδη εδώ. Δεν ήρθε κανείς από πάνω για το Δειλινό, να πληρωθεί δηλαδή και να παίξει μπάσκετ για την ομάδα. Είμαστε όλοι από εδώ και η πληρωμή μας είναι η ευκαιρία που παίρνουμε στη Γ Εθνική».

Το γεγονός ότι το Δειλινό θα κληθεί να παίξει σε εθνική κατηγορία με πολύ νεαρά και άπειρα παιδιά σε φοβίζει;
«Είναι πρόκληση. Είναι πρόκληση να κάνεις έναν νεαρό, φιλόδοξο παίκτη να αισθανθεί και να αντιδράσει κάτω από πίεση, δηλαδή ως ένας έμπειρος αθλητής. Είναι μεγάλη πρόκληση. Αυτό είναι το στοίχημα που έχουμε βάλει και όπως είπα και στα παιδιά το άγχος δεν βαραίνει κυρίως αυτούς, τα παιδιά δεν έχουν τίποτα να χάσουν, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Εάν πετύχει αυτό το πράγμα όλη η επιτυχία τους ανήκει, αν αποτύχει αυτό το κονσεπτ η αποτυχία βαραίνει τον προπονητή που έστησε την ομάδα οπότε όλη η ευθύνη θα είναι δική μου».

Το ρόστερ δεν έχει κλείσει ακόμα σωστά, να περιμένουμε και άλλους παίκτες στο σύνολο του Δειλινού, ενδεχομένως κάποιον «ψηλό»;
«Δεν θα πάρω παίκτες για να γεμίσω ένα ρόστρε δεκαπεντάρι ούτε να κάνω κάτι απλά για να το κάνω. Θα φέρω παίκτη που θα μου αρέσει. Που θα ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας και που θα ταιριάζει στο κονσεπτ. Αυτή τη στιγμή είμαστε έντεκα. Περιμένω να βρω κάτι καλό. Να μου κάνει το κλικ. Αν όχι θα συμπληρωθεί απλά η δωδεκάδα. Αλλά θέλω να έχω την ευκαιρία όχι το κάτι που θα κάνει τη διαφορά ενδεχομένως αλλά κάτι που να ταιριάζει στην ομάδα».

Οι περισσότερες ομάδες στον 2ο όμιλο νότου της Γ εθνικής δηλώνουν ως στόχο την παραμονή, αυτό τον κάνει πιο απαιτητικό;
«Ο σκοπός δεν είναι να ασχοληθώ με τον όμιλο. Για εμάς δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι ούτε εύκολος και δύσκολος όμιλος. Εμείς από την ώρα που ξεκινάμε την προετοιμασία μέχρι και την τελευταία μέρα που θα είναι η τελευταία αγωνιστική θα παίζουμε ένα στοίχημα. Θα είναι για εμάς μια πρόκληση και θα είναι για εμάς μια μάχη. Κάθε μάχη που θα κερδίζεται θα είναι κέρδος, κάθε μάχη που θα χάνεται θα είναι αρνητικό. Αλλά δεν παίζουμε σε σχέση με το τι ετοιμάζουν οι άλλοι. Εμείς το φτιάξαμε αυτό το ρόστερ με βάση το τι θέλουμε εμείς να κατεβάσουμε. Και θα κριθούμε γι’ αυτό. Φυσικά και κάθε ομάδα θα την βλέπουμε ξεχωριστά και κάθε παιχνίδι θα είναι για εμάς εκ προοιμίου ντέρμπι».

Αν δεν κάνω λάθος αυτή είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεις ομάδα σε εθνική κατηγορία ως πρώτος προπονητής και στα χαρτιά και στην πράξη, αρα είναι και προσωπική πρόκληση να πάει καλά η ομάδα;
«Είναι πρώτη φορά και για εμένα το να καθοδηγώ ομάδα σε εθνική κατηγορία ως πρώτος προπονητής και γι’ αυτό ήθελα να φτιάξω κάτι καινούριο. Είναι πολύ εύκολο να πούμε φέρνουμε έναν παίκτη σε κάθε θέση του δίνουμε και κάτι και είναι έναν έμπειρος παίκτης και φτιαγμένος. Αυτό που ήθελα να κάνω είναι το κάτι παραπάνω, αυτό δηλαδή που δεν έχει ξαναγίνει στο νησί. έχω δουλέψει και στη Γ εθνική, έχω δουλέψει και στη Β εθνική και στην Α2. Έχω δει πως είναι. Θεωρώ και νομίζω ότι μπορούμε να σταθούμε. Αυτό μπορείς να το μεταφράσεις όπως θέλεις, εγώ απλά θα στο μεταφράσω ότι μπορούμε να παίξουμε ένα μπάσκετ και να σταθούμε επάξια. Εκ του αποτελέσματος θα κριθούμε όλοι. Δεν μπορώ να ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα από τώρα, η ευθύνη είναι δική μου».

Πηγή: athleticradio.gr

.
Διαβάστε ακόμη…