Γ. Αλεξίου: Ο χρόνος θα δείξει που μπορούμε να φτάσουμε…

image by samosbasket.gr«Για τις παλιές αγάπες μην μιλάς», τραγουδάνε οι «Πυξ Λαξ», αλλά αυτό δεν ισχύει για τον Γιώργο Αλεξίου που επέστρεψε σε γνώριμα γι’ αυτόν λημέρια κι όπως  δήλωσε είχε προσμονή γι’ αυτή την επιστροφή σ’ ένα μέρος που έχει περάσει καλά. Ο άσος του Ιωνικού Νίκαιας μίλησε στο site της ομάδας, τόσο για την επιστροφή του στη Σάμο και για τα συναισθήματά του κόντρα στην παλιά του ομάδα, αλλά και για τη σημασία της νίκης που πέτυχε ο νικαιώτικος σύλλογος.

Την Κυριακή επέστρεψες σε γνώριμα λημέρια. Πως αισθάνθηκες που αντιμετώπισες την περσινή σου ομάδα;
«Είχα μια προσμονή να πάω σε ένα μέρος όπου είχα περάσει καλά. Χάρηκα που είδα ανθρώπους που είχα δεθεί μαζί τους αλλά τίποτα περισσότερο. Θέλω να πω, πως ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι που ήταν σημαντικό για εμάς και τους στόχους μας κι εκεί είχα το μυαλό μου».

Ένα σχόλιο για το αποτέλεσμα και την τελική έκβαση του παιχνιδιού. Γενικότερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι;
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Λόγω συνθηκών είναι ουσιαστικά 5-6 καλοί παίκτες που έχουν βρει τους ρόλους τους και παίζουν πάντα στο 100%. Εμείς ήμασταν διαβασμένοι, αποφασισμένοι, συγκεντρωμένοι και δε μπορώ να πω πως ανησυχήσαμε πάρα πολύ αν και ορισμένες φορές πλησίασε ο Πολυκράτης στο σκορ».

Μ’ αυτή τη νίκη ο Ιωνικός εδραιώνεται στην 3η θέση. Στα επόμενα παιχνίδια τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος της ομάδας;
«Στις προπονήσεις δουλεύουμε σκληρά. Έχουμε ανεβάσει πολύ τους ρυθμούς μας, παίζουμε καλύτερη άμυνα. Ο χρόνος θα δείξει. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια κομβικά τα οποία και θα καθορίσουν την πορεία μας.
Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ προσωπικά στο μέλος της διοίκησης – επιτροπής μπάσκετ του Ιωνικού, το Νικήτα Συμεωνίδη ο οποίος ταξίδεψε μαζί μας και συμπαραστάθηκε στην προσπάθειά μας. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, καθώς απ’ όσο γνωρίζω δε συνηθίζεται για τέτοια παιχνίδια, να ταξιδεύει μαζί με την αποστολή κάποιο μέλος διοίκησης. Αυτή η συμπαράσταση είναι ενδεικτική του πολύ καλού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα και θέλω να το εκφράσω αυτό.»