Γ. Βασιλακόπουλος: «Έβαλαν ταφόπλακα στον αθλητισμό»…

Έντονη είναι η αντίδραση των παραγόντων του αθλητισμού στο νέο φορολογικό νόμο που θέτει όλες τις δραστηριότητες των αθλητικών ομοσπονδιών και των στελεχών τους υπό πλήρη εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο να χρησιμοποιεί «σκληρές» εκφράσεις σε ανακοίνωσή του.

«Αιδώς Αργείοι», αναφέρει ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ επισημαίνοντας ότι αυτή η απόφαση βάζει ταφόπλακα στον αθλητισμό. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρουν:
«Προκαλεί κατάπληξη και δημιουργεί ερωτηματικά το μέγεθος της άγνοιας και της αναλγησίας των εισηγητών και αυτών που ψήφισαν και ενέκριναν το άρθρο 27 του Ν. 4110/2013.

Το συγκεκριμένο άρθρο επιβάλλει και μάλιστα με τρόπο ποινικής απειλής μια νέα πραγματικότητα η οποία οδηγεί το αθλητικό κίνημα στην πλήρη απαξίωση , απομόνωση και αφανισμό. Το φέρει δε σε ευθεία αντίθεση και αντιπαράθεση με τη διεθνή αθλητική κοινωνία και τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς. Όπως επίσης και με πρόσφατη απόφαση της ΔΟΕ σχετικά με την αυτονομία και ανεξαρτησία των εθνικών και διεθνών ομοσπονδιών.

Η ταφόπλακα έχει πέσει και καλούνται οι άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό με συγκεκριμένες και οργανωμένες κινήσεις να αντιδράσουν. Εκτός των άλλων το άρθρο προσβάλει με την ποινικοποίηση και την αστυνόμευση των πάντων την εθελοντική παρουσία και προσφορά η οποία αποτελεί τη βάση ανάπτυξης του αθλητισμού.

Αιδώς Αργείοι».