Γ. Βασιλακόπουλος: “Έχουν βαρεθεί το ψέμα της Euroleague τόσα χρόνια”

vasilakopoulos_eok_basketball champions league“Έχουν βαρεθεί το ψέμα της Euroleague τόσα χρόνια”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Arena fm 89,4”, με αφορμή τη δημιουργία του Basketball Champions League και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύσκεψη της Δευτέρας στο Μόναχο που έγινε παρουσία των ΚΑΕ ΑΕΚ, Άρη και ΠΑΟΚ. “Όσοι συμμετείχαν σηκώθηκαν και χειροκροτούσαν μετά από αυτήν τη συνάντηση στο Μόναχο. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις λίγκες”, δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα και πολλές απορίες σχετικά με την ανεβασμένη προσφορά της Euroleague: “Πως φτάσαμε από τα 12 στα 35 εκατομμύρια; Πώς δεν τα έδιναν τόσο καιρό και τα βρήκαν μέσα σε λίγες μέρες;”.

Εκείνο, βέβαια που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των όσων είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ήταν το ελληνικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη νέα διοργάνωση: “Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα σωματεία. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έδειξαν ενδιαφέρον. Θα καλύπτει τα έξοδα η εταιρία που θα χρηματοδοτεί η FIBA, Είναι καλά μελετημένο όλο. Θα είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Διαβάσατε τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας, της Ιταλίας της Ρωσίας. Έχουν βαρεθεί το ψέμα της Euroleague τόσα χρόνια.
Έχουμε ένα χρόνιο παρουσίας της νέας διοργάνωσης και μετά θα μπει σε εφαρμογή σε ένα άλλο σχέδιο να επιστρέψουν στους κόλπους της FIBA και Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αυτά τα 10ετή συμβόλαια που έχουν είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά και κλείνουν τις πόρτες σε νέες φιλοδοξίες. Θα υπάρξουν και μέτρα με τους διαιτητές. Δεν μπορούν να έχουν δίπορτο. Αρχές Μαρτίου θα γίνει η επόμενη συγκέντρωση για το Champions League”.

Δεν απέφυγε, βέβαια ν΄ αναφερθεί και στην εθνική ομάδα. “Με την εθνική ομάδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ξέρω ότι όλα τα παιδιά θέλουν να παίξουν στην εθνική ομάδα”, τόνισε χαρακτηριστικά.