Γ. Βασιλακόπουλος: Θα μας δικαιώσει η επιλογή Τρινκέρι

Η ΕΟΚ απεδείχθη συνεπής στην… υπόσχεσή της ότι με την έλευση του νέου έτους θα έχει προπονητή η εθνική ομάδα και πλέον εκείνο που περιμένει είναι να δει εάν το «στοίχημα» Αντρέα Τρινκέρι θα της βγει. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος, πάντως, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 δήλωσε σίγουρος ότι θα δικαιωθούν απ’ την επιλογή του Ιταλού τεχνικού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, Γιώργου Βασιλακόπουλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:
-Για την επιλογή Τρινκέρι:
«Είχαμε πει ότι ο νέος χρόνος θα μας βρει με νέο προπονητή στην Εθνική ομάδα. Ήμασταν συνεπείς σε αυτό. Είχαμε κάνει έναν κατάλογο με κάποια ονόματα. Εξετάσαμε τις περιπτώσεις όλων των προπονητών και κρίναμε ότι ο καταλληλότερος για την Εθνική, η οποία έχει υψηλούς στόχους, είναι ο Αντρέα Τρινκέρι, ο οποίος θα μας δικαιώσει.
Είναι ευρωπαίος. Ας μην ακούμε αυτή την ανοησία ότι είναι ξένος. Έχει γεμίσει το ελληνικό πρωτάθλημα με αλλοδαπούς. Το πρωτάθλημα είναι πολυεθνικό και δεν είναι πρόβλημα αυτό. Είμαστε ευρωπαίοι και δεν θέλω να απαντήσω.
Εντυπωσιαστήκαμε από τον τρόπο που δουλεύει. Έχει –ήδη- αρχείο με όλους τους παίκτες μας και είναι αρκετά ενημερωμένος για την Εθνική. Ξέρει όλους τους παίκτες που μπορεί να έχει στη διάθεσή του απ’ έξω και ανακατωτά.»

-Για τα κριτήρια της απόφασης:
«Ένα βασικό κριτήριο είναι η φιλοδοξία του, η κατάρτισή του και η ικανότητά του. Αυτά τα συγκέντρωσε και με το παραπάνω και για αυτό τον επιλέξαμε. Και φυσικά, έπαιξε ρόλο η διαθεσιμότητα. Υπήρχε και ο Μεσίνα. Αλλά όταν επικοινώνησα μαζί του, μου είπε ότι η ΤΣΣΚΑ δεν του δίνει άδεια να δουλέψει σε εθνική ομάδα».

-Για τους βοηθούς του Τρινκέρι (σ.σ. Λιμνιάτης, Παπανικολάου, Καντζούρης):
«Είναι παιδιά πολύ φιλόδοξα. Είναι πάνω από 20 χρόνια στο άθλημα με μεγάλη εμπειρία. Τα βάζουμε στον Τρινκέρι γιατί και αυτά τα παιδιά έχουν να μάθουν πολλά από τον προπονητή μας».

-Για την ημερομηνία έλευσής του στην Ελλάδα ο Τρινκέρι:
«Ο Τρινκέρι θα έρθει στο τέλος του Ιουνίου. Έχει πρωτάθλημα με την ομάδα του τώρα. Κοιτάμε –βέβαια- μήπως ξεκλέψει ένα μικρό χρονικό διάστημα για να έρθει και να δώσει μια συνέντευξη Τύπου για να τον γνωρίσετε».