Γ. Βασιλακόπουλος: «Προσβάλλουν και αλλοιώνουν με πράξεις τη Συνταγματική τάξη»

Η πρωτοφανής και άνευ προηγουμένου παρέμβαση της πολιτείας με χρήση των ΜΑΤ, καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει πλέον μόνο πρόθεση, αλλά γίνεται και πράξη η προσβολή και η αλλοίωση της Συνταγματικής τάξης, επισημαίνει με δήλωσή του ο πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μόνον ώρες μετά την απόφαση της αστυνομίας να παρατάξει κλούβες των ΜΑΤ έξω από τη Λεωφόρο, προκειμένου να είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές της ομοσπονδίας.

Στη δήλωσή του αυτή ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρει:
«Η πρωτοφανής και άνευ προηγουμένου παρέμβαση της πολιτείας με χρήση των ΜΑΤ και αστυνομικών κλουβών, αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη της αυταρχικότητας, της αντιδημοκρατικότητας και της αντισυνταγματικότητας των προθέσεων και των πράξεων και το θέμα είναι πολύ σοβαρό για την πορεία του τόπου, γιατί δεν έχουμε μόνο προθέσεις αλλά και πράξεις, οι οποίες προσβάλουν με τη σύγκρουση εξουσιών και αλλοιώνουν τη Συνταγματική τάξη.

Είναι πρωτοφανές επαναλαμβάνω και αξίζει ειδικής ανάλυσης ότι ένας Υφυπουργός νομίζει ότι έχει πλέον το δικαίωμα να μεταβάλει και να καταργεί αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας.

Η υπ΄ αρίθμ 1005/2021 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δίνει σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση για τη τήρηση από την Προσωρινή Διοίκηση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για τη νόμιμη σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της Ε.Ο.Κ. της 30.05.2021 με τη φυσική παρουσία του εκλογικού σώματος, Απόφαση που ενεργώντας αντισυνταγματικά και χωρίς αρμοδιότητα ο κ. Αυγενάκης παραβίασε.

Επιτέλους οι έχοντες τη λαϊκή εντολή να κυβερνούν, ας πάρουν θέση για το τόσο σοβαρό πολιτειακό, πολιτικό και αθλητικό θέμα και να μην περί άλλων τυρβάζουν και να αποδέχονται παρεμβάσεις αναρμοδίων που προσβάλλουν τη δημοκρατική ευταξία αυτού του τόπου».