Γ. Ζαφειρούδης: Να ξαναγεννηθεί το μπάσκετ

Η άνοδος της Νίκης Βόλου στη Β’ εθνική δεν ήρθε… δια μαγείας! Αντιθέτως, όπως τονίζει ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Ζαφειρούδης μέσω του site του ΣΕΠΚ χρειάστηκε να κοπιάσουν πολύ, αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξε κι η ενίσχυση που είχαν απ’ την παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες. Φιλάθλων, που δεν ήταν αμιγώς μπασκετικοί, αλλά προέρχονταν απ’ τους… απογοητευμένους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας!
Πάντως εκείνο στο οποίο στέκεται περισσότερο ο κόουτς της ομάδας είναι ότι θα πρέπει να κοιτάξουν άπαντες την επόμενη μέρα του μπάσκετ και τις δυνατότητες που υπάρχουν, για να ξαναγεννηθεί το άθλημα.
“Η Γ’ Εθνική είναι ίσως το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αν κάνεις μία ήττα εκτός προγράμματος μπορεί να το πληρώσεις. Για να ανέβουμε χρειαστήκαμε 10 σερί νίκες. Συνολικά είχαμε 22 νίκες και ανεβήκαμε στην ισοβαθμία!
Ο κόσμος ήταν αρκετός στο γήπεδο, που δεν ήταν αμιγώς μπασκετικός. Υπήρχαν πολλοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, που έρχονταν επειδή δεν πήγαινε καλά η ποδοσφαιρική ομάδα. Το σημαντικό είναι να φτιάξουμε καινούργιους φιλάθλους μέσα από τη δουλειά μας και την πορεία μας.
Πρέπει να αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε στο γεγονός πως πλέον οι ομάδες βασίζονται στους εαυτούς τους. Το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει πλέον, από τη στιγμή που δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, οι ομάδες θα πρέπει να δηλώνουν σε ποια κατηγορία αντέχουν να παίζουν κι όχι σε ποια θέλουν. Ας ελπίσουμε πως μετά από όλα αυτά θα ξαναγεννηθούμε και το μπάσκετ θα μπει σε μία νέα τροχιά”.