Γ. Ιωαννίδης: «Το όνομα Κολοκυθάς θ’ αποτελεί πυξίδα για όλους μας»…

Την θλίψη του για τον χαμό του Γιώργου Κολοκυθά εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

«Με θλίψη και προσωπική οδύνη πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατο του φίλου και συναθλητή Γιώργου Κολοκυθά. Ο Γιώργος Κολοκυθάς έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και ξεχώρισε για το ήθος και τις αθλητικές του ικανότητες σε μία εποχή δύσκολη.

Οι ατομικές αλλά και συλλογικές του επιτυχίες με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τον έφεραν στην κορυφή, έδειξαν το δρόμο στις επόμενες γενιές και αποτελούν –ακόμα και τώρα- λαμπρό παράδειγμα για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Το όνομα Γιώργος Κολοκυθάς θα μείνει για πάντα βαθιά χαραγμένο σε όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και τον θαυμάσαμε από κοντά ως αθλητή και ως άνθρωπο, αλλά και θα αποτελεί πυξίδα για όλους όσοι υπηρετούν τον χώρο του αθλητισμού.
Το ελληνικό μπάσκετ έχασε έναν από τους μεγάλους του πρωταγωνιστές και είμαστε όλοι βαθιά συντετριμμένοι. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».