Γ. Κρητικός: Πρόκληση η νέα σεζόν για τη ΦΕΑ…

Η επιστροφή του Γιάννη Κρητικού στο «Απόστολος Κόντος» μετά από έξι χρόνια για να φορέσει τη φανέλα της ΦΕΑ αποτελεί μία από τις πολλές αλλαγές της ομάδας στη διάρκεια του καλοκαιριού. Με τον έμπειρο άσο, πάντως, να επιστρέφει στην ομάδα σε ρόλο παίκτη, καθώς δεν έχει αποχωριστεί τους «κυανόλευκους» όντας προπονητής των ακαδημιών του συλλόγου! Η επιστροφή του πάντως στο αγωνιστικό τμήμα του αντρικού τμήματος, παρέα με τον Λάμπρο Μπάρτζο που ανέλαβε το «τιμόνι» της ΦΕΑ, σηματοδοτεί τη νέα εποχή που θέλουν να χαράξουν στο σύλλογο, με τον Κρητικό να τονίζει ότι «… στόχος είναι η ομάδα μας φέτος να δίνει κάθε εβδομάδα τον καλύτερο της εαυτό, να παίζουμε ωραίο μπάσκετ και μέσα από αυτό να είμαστε ανταγωνιστικοί» και πως «μας αρέσουν τα δύσκολα, οπότε είναι μία πρόκληση για όλους μας να καταφέρουμε κάτι πολύ καλό».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ακαδημίες του συλλόγου, που φέτος έχουν γεμίσει από παιδιά προερχόμενα και από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και να ευχαριστήσει δημόσια την πρόεδρο, την κα Ελένη Νικολέτου για την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει τόσα χρόνια!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Κρητικός στο επίσημο site της ομάδας της ΦΕΑ…

– Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει. Θα θέλαμε ως αρχηγός της ΦΕΑ να μας οριοθετήσεις του στόχους της ομάδας για την αγωνιστική χρονιά που έρχεται.

«Αρχικά είναι μεγάλη μου χαρά που γύρισα στην ομάδα ως αρχηγός. Στην ομάδα που ουσιαστικά μεγάλωσα. Εδώ, για αρκετά χρονιά όσο έπαιζα, αρχηγός ήταν ο νυν general manager, ο Κώστας ο Ρωμοσιός. Οπότε έχω ένα πολύ καλό πρότυπο για να μπορώ κι εγώ να σταθώ ανάλογα. Στόχος η ομάδα μας φέτος είναι να δίνει κάθε εβδομάδα τον καλύτερο της εαυτό, να παίζουμε ωραίο μπάσκετ και μέσα από αυτό να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Εκτιμώ με όλα αυτά στο τέλος ο απολογισμός θα είναι θετικός».

– Ξεκινάει η σεζόν με… new look, καθώς στο τιμόνι της ομάδας έχει αναλάβει ο Λάμπρος Μπάρτζος. Έναν προπονητή που τον γνωρίζεις καλύτερα από όλους, αφού έχεις συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν. Πες μας δύο λόγια για τον τεχνικό της ΦΕΑ.

«Με τον coach Μπάρτζο είναι η τρίτη χρονιά που συνεργαζόμαστε. Θεωρώ πως αυτό που τον διακρίνει είναι η όρεξη που έχει για δουλειά και σίγουρα δίνει ό,τι έχει και δεν έχει στην ομάδα. Όλο αυτό είναι σίγουρα ένα δύσκολο εγχείρημα μιας και φέτος είμαστε μια τελείως καινούργια ομάδα και πρέπει να δεθούμε και να βγει χημεία μέσα στο γήπεδο. Όπως, όμως, έχω ξαναπεί μας αρέσουν τα δύσκολα, οπότε είναι μία πρόκληση για όλους μας να καταφέρουμε κάτι πολύ καλό».

– H Natianal League 1 είναι δεδομένα πάντα μία δύσκολη κατηγορία. Έχεις κάποια εικόνα των αντιπάλων κι αν υπάρχει δυνατότητα να χριστεί από τώρα μία ομάδα φαβορί;

«Νομίζω πως θα δούμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να ξεχωρίσουμε κάποιον, αλλά θα αναφέρω μόνο τον Πρωτέα Βούλας, που θα τον αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας την 1η αγωνιστική. Όπως όλα δείχνουν είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου».

– Η επιστροφή σου σηματοδότησε και την επάνοδο αρκετών φίλων της ομάδας που επιθυμούσαν να σε βλέπουν με τη φανέλα της ΦΕΑ. Πως το σχολιάζεις αυτό;

«Οι περισσότεροι είναι φίλοι και παιδιά που έπαιζαν παλαιότερα στη ΦΕΑ, ή παίζουν στα αγωνιστικά τμήματα υποδομής. Όπως τόνισα και νωρίτερα, εδώ μεγάλωσα, άρα είναι κάπως λογικό. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που αναγνωρίζεται αυτό που κάνω μέσα στο γήπεδο κι έρχεται κόσμος να βλέπει την ομάδα και να μας στηρίζει. Το έχουμε ανάγκη και το ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

– Για ακόμη μία χρονιά θα έχεις “διπλό” ρόλο, καθώς θα είσαι στα τμήματα υποδομής του συλλόγου ως προπονητής, ποια είναι η εικόνα που έχεις για τις ακαδημίες της ΦΕΑ;

«Εδώ και αρκετά χρόνια με εμπιστεύτηκε, η πρόεδρος του συλλόγου, η κα Ελένη Νικολέτου στο κομμάτι των ακαδημιών και προσπαθώ να δίνω πίσω αυτό δίνοντας κι εκεί τον καλύτερό μου εαυτό! Φέτος, ο αριθμός των παιδιών έχει ανέβει αρκετά κι αυτό μας κάνει χαρούμενους και να έχουμε όρεξη για περισσότερη δουλειά. Τα παιδιά είναι το μέλλον του συλλόγου, οπότε εστιάζουμε όλοι οι προπονητές της ΦΕΑ να κάνουμε το καλύτερο για αυτά. Ευχαριστούμε πολύ και τους γονείς, τους κηδεμόνες αυτών που μας εμπιστεύονται».