Γ. Μαρκάκης: “Οι αλλαγές δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο”…

Γνωρίζει τα… κατατόπια της Γ’ εθνικής αρκετά καλά. Οπότε ο προπονητής του Εργοτέλη Γιώργος Μαρκάκης είναι ένας απ’ τους ιδανικούς για να σχολιάσουν τα της ανακατανομής των σωματείων στους δύο ομίλους του νότου, αλλά και για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στη μάχη της ανόδου και της παραμονής, καθώς πλέον θα ανεβαίνουν δύο ομάδες (ο 3ος και ο 4ος θα παίζουν μπαράζ), ενώ τη μάχη της παραμονής θα χάνουν 3 έως 4 ομάδες (εξαρτάται από το ποιοι θα υποβιβάζονται από τη Β’ εθνική). Και γι’ αυτό τον λόγο τον επέλεξαν απ’ το site των ελλήνων προπονητών να κάνει τις απαραίτητες αναλύσεις…
Για την ανακατανομή των σωματείων
“Το 90% των ομάδων ξέρω περίπου το ρόστερ που θα έχουν. Για ακόμα μία φορά περιμένω να γίνει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, καθώς κάποιες ομάδες πήραν παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε άλλη φιλοσοφία κι αυτό φαίνεται, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι στα 23 έτη. Υπάρχουν ομάδες που με το ρόστερ που έχουν χτίσει είναι σχεδόν επιπέδου Β’ εθνικής. Από τον όμιλο μας (2ος Νότου) έφυγε ο Ιωνικός Ν.Φ., όμως ήρθε ο Αετός που ενισχύθηκε πολύ. Δεν ξέρω πως θα κινηθούν μέχρι τέλους οι ομάδες αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι πιο δύσκολος ο δικός μας όμιλος σε σχέση με τον 1ο”.
Για τις αλλαγές στο πρωτάθλημα (πλέον ανεβαίνουν 2 ομάδες και πέφτουν 3 έως 4)
“Δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Η Γ’ εθνική ήταν ίσως το μόνο πρωτάθλημα στο κόσμο που ανέβαινε ένας και έπεφταν πέντε. Οι αλλαγές αυτές ίσως βοηθήσουν και δώσουν κίνητρο. Μακάρι την επόμενη χρονιά να πέφτουν ακόμα λιγότεροι ώστε οι ομάδες να έχουν την ευκαιρία να παίξουν με νέα παιδιά χωρίς να φοβούνται τον υποβιβασμό. Το ζητούμενο είναι να δούμε τη φιλοσοφία αυτών των πρωταθλημάτων και το ρόλο που πρέπει να έχουν στη παραγωγική διαδικασία του μπάσκετ. Δεν θα πρέπει η ομάδα να είναι υποχρεωμένη να  δίνει πολλά λεφτά για να μείνει στη κατηγορία αλλά να μπορεί με ασφάλεια να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νέους παίκτες”.
Για τη νέα σεζόν του Εργοτέλη
“Σε δύσκολες εποχές νομίζω ότι στον Εργοτέλη γίνεται σοβαρή δουλειά. Σε συνεργασία με τη διοίκηση αποφασίσαμε να κατεβάσουμε το μπάτζετ και τα έξοδα προκειμένου να είμαστε συνεπείς. Ουσιαστικά μετά την αναγνωριστική περσινή σεζόν πλέον θέλουμε να δώσουμε μία συνέχεια. Ο Εργοτέλης με τις ακαδημίες του διαθέτει έχει παρών και μέλλον. Στο ρόστερ μας υπάρχουν 9 παιδιά κάτω των 21, επίσης έχουμε και κάποιους παίδες που θα τους δώσουμε ευκαιρίες. Νομίζω αυτή η διαδικασία θα έχει μελλοντικά αποτελέσματα. Χτίζουμε μία ομάδα για τα επόμενα 3-4 χρόνια με ντόπια παιδιά”.