Γ. Πρίντεζης: «Να έχουμε υγεία για να πετύχουμε στην πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων»

Η φανέλα με το εθνόσημο αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή κι όταν μπροστά υπάρχει η πρόκληση μίας διοργάνωσης όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τότε το κίνητρο γίνεται ακόμη πιο μεγάλο. Κι αυτό επισημαίνει κι ο Γιώργος Πρίντεζης, που δεν κρύβει ότι ανυπομονεί για την πρόκληση που έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον Καναδά. «Βήμα-βήμα, βλέπουμε τι θα καταφέρουμε», σχολιάζει ο διεθνής φόργουορντ που πριν το Τόκιο κοιτάζει τον Καναδά.

Αναλυτικά όσα είπε για:

-την παρουσία του για ένα ακόμη καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα: «Είναι πάντα πάρα πολύ ωραίο να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε κάτι που αγαπάς, όπως είναι το μπάσκετ. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη πρόκληση, να καταφέρουμε μετά από πολλά χρόνια να βρεθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια και ελπίζω να έχουμε όλοι την υγεία μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

-την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας: «Δεν σκεφτόμαστε το Τόκιο. Έχουμε μπροστά μας το Προολυμπιακό Τουρνουά, σίγουρα δεν έχουμε πολλές μέρες στη διάθεσή μας για να φτιαχτεί η τέλεια χημεία και να ‘βρεθούμε’ πάρα πολύ καλά. Καταλαβαίνουμε πως χρειάζεται σε κάθε προπόνηση να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι κι αποφασιστικοί γίνεται για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στους αγώνες. Εκεί, βήμα-βήμα, βλέπουμε τι θα καταφέρουμε».

-τις εντυπώσεις του από την ομάδα: «Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την ομάδα. Το ιδιαίτερο με τις εθνικές ομάδες είναι πως μπορεί να έχεις ένα πολύ καλό σύνολο, αλλά να βρεθείς σε μια όχι τόσο καλή μέρα και να μην καταφέρεις αυτό που πραγματικά μπορείς να κάνεις. Από την άλλη, βέβαια, μπορείς να πας με χαμηλότερες απαιτήσεις, αλλά να βρεις την κατάλληλη χημεία και να καταφέρεις να κάνεις πολλά περισσότερα».

-το τι θα σημαίνει για εκείνον μια πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Για μένα, όπως κάθε φορά, είναι τιμή να βρίσκομαι στην Εθνική και να εκπροσωπώ τη χώρα μου».